ZLM Tour

Wielerprofs in actie

Roosendaal ontvangt deze zomer weer Pro-Series wielerwedstrijd: ZLM Tour.

De ZLM Tour komt naar Roosendaal. Dit is je kans om internationale wielerprofs live in actie te zien. Op zaterdag 8 juni start en finisht de vierde etappe van de ZLM Tour in Roosendaal. Tijdens deze Pro-Series wielerwedstrijd doorkruizen professionele en talentvolle wielrenners van 5 t/m 9 juni de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

De vijfdaagse koers wordt door profrenners als laatste (sprint)voorbereiding op de Tour de France gezien. Grootmacht Mark Cavendish en Nederlandse toppers als Olav Kooij verschenen vorig jaar aan de start. Ook dit jaar hebben al 5 WorldTour en 8 Pro-Continentale teams zich ingeschreven. Deze mooie wielerwedstrijd vormt de aftrap van een zinderende wielerzomer in Roosendaal.  

Programma

Het officiële wedstrijdprogramma van start tot finish is hier te vinden.

Bekijk het hele programma

Parcours

Tussen startschot en prijsuitreiking ligt een parcours van 171 kilometer door de gemeenten Roosendaal, Steenbergen, Tholen, Reimerswaal en Woensdrecht. Bekijk hier de volledige route van de vierde etappe ZLM Tour 2024.

Bekijk hier de volledige route

Activiteiten rondom de koers

Hoewel de vierde etappe van de ZLM Tour in Roosendaal start en finisht, rijden de wielrenners voor het grootste deel hun rit buiten onze gemeente. Een uitgelezen mogelijkheid om zelf in actie te komen. Doe mee aan leuke fietswedstrijden of bezoek het Cycloo Wielercafé in de Fanzone op de Kade. 

Alle activiteiten

Meer informatie

Meer informatie nodig over de ZLM Tour of de wielerzomer? Bekijk de volgende pagina’s:

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.