Urban sports en cultuur in Roosendaal

Urban

Streetart, urban sports en evenementen. In Roosendaal krijgt urban ruim baan!

Urban kenmerkt zich door het ongestructureerde, waar en wanneer jij wilt. Een vorm van expressie, ontstaan vanuit de wortels van de samenleving in de straatcultuur. Gedrevenheid om met minimale middelen het maximale te bereiken. Zaken doen vanuit passie, liefde, gedrevenheid en respect. Roosendaal bied ruimte aan diverse urban spots, zoals de WielerExperience met pumptrack, het grootste urban sportspark van Europa en The Loods Hall Of Fame, een van de grootste legale graffiti vrijplaatsen in Nederland.

Europa's grootste urban sports park

Industriestraat 21, Roosendaal
Urban Sport Park Roosendaal is vrij toegankelijk en geeft naast het skatepark (1.200m2) ruimte aan een freerun parcours, pannaveld, teqballtafel, breakdance podium en een basketbal-veld. In het midden staat de uitkijktoren, de eye catcher van waaruit je het hele park kunt overzien. Het park is zo ontworpen dat zowel beginnende als ervaren urban sporters hier de uitdaging vinden die bij hen past.

  • Freerunning

  • Skatepark

  • Basketbal

  • Straatvoetbal

  • Pumptrack

  • Dirt Jump

  • MTB-Trail

Graffiti

The Loods Hall Of Fame

The Loods Hall of Fame is een van de grootste legale graffiti vrijplaatsen in Nederland die zonder winstoogmerk gerund wordt door vrijwilligers met een passie voor graffiti. The Loods is puur; je kunt er zijn wie je wilt zijn en doen wat je wilt doen. Het is een plek waar van alles tot stand komt; de beste graffiti, eersteklas custom bikes, kunstateliers, muziek, evenementen, enzovoorts. Maar het is vooral een ontmoetingsplaats waar iedereen die zichzelf wil zijn welkom is. 

Iedere woensdagavond is er open avond, waarbij je gewoon binnen kunt lopen. Meld je even bij de bar voor ontvangst en extra uitleg. Ook zijn er regelmatig evenementen rondom graffiti waarbij de toegang altijd gratis is. Dat is weer eens iets anders dan een museum, met iedere week iets anders op de muur.

Streetart - De stad als canvas

Op diverse plekken in Roosendaal is streetart te vinden en dat wordt de komende jaren alleen maar meer! Met het meerjarenproject ‘De stad als canvas’ biedt Roosendaal creatief talent de ruimte om met ideeën te komen, hun dromen tot uiting te brengen en geeft hen het groots mogelijke podium: de stad. 

  • The Loods H.O.F.

  • Streetart - Studio Onrust

  • Streetart - Kadetunnel

Suppen

Kun jij een beetje balans houden op het water? Daar kom je achter tijdens een les SUP (stand up paddle)! Bij Bobla SUP & Surf kun je een beginnersles volgen en daarna eventueel zelf op pad door materiaal te huren. Wil je een unieke beleving? Boek dan één van de sunset- of sunrise tours en zie de zon vanaf het water opkomen. Iets magischer is er bijna niet. 

Meer informatie
Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.