Les indésirables


De vorige film van Ladj Ly, Les misérables, maakte in 2020 veel indruk (score 9,38). Opvolger Les indésirables, oorspronkelijk getiteld Batiment 5, is minstens zo indrukwekkend.

Opnieuw staat het leven in de buitenwijken van Parijs centraal, alleen draait het nu niet om het politiegeweld, maar om de erbarmelijke manier waarop mensen gehuisvest zijn. Probeer maar eens een lijkkist naar beneden te krijgen in een flat waarvan de lift en de verlichting in het vervuilde trappenhuis het al jaren niet doen.

De nieuwe burgemeester wil de flat platgooien. De vervangende woonruimte is echter helemaal niet geschikt voor de grote gezinnen die er wonen. De burgemeester toont zich volledig doof voor alle klachten. Een volledige escalatie is het gevolg. Een heel boze film van een filmmaker die zelf opgroeide in de banlieues en weet waar hij het over heeft.

Wanneer

  • Woensdag 29 mei 2024 om 20.00 uur

Prijzen

  • € 11,50 voor niet-leden, € 8,50 voor leden van Cinema Paradiso

Locatie

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.