Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

C'è ancora domani


1946. De Tweede Wereldoorlog is net voorbij. Italië wordt tijdelijk bezet door geallieerde soldaten.

Mussolini mag dan dood zijn en de fascisten verslagen, hun patriarchale gedachtengoed tiert nog welig en zet vrouwen flink op achterstand.

Delia zit gevangen in een giftig huwelijk. Een tirannieke echtgenoot, zoons die haar als sloof behandelen en een afschuwelijke inwonende schoonvader. Rechtenloos als ze is en totaal afhankelijk van haar kostwinner, ziet ze geen enkele mogelijkheid om te ontsnappen. De vrees dat haar dochter, die op het punt staat zich te verloven, in dezelfde situatie terecht zal komen, maakt haar diep ongelukkig. De komst van een brief die ze angstvallig verstopt, biedt haar hoop op verandering.

De mix van drama, komedie en romantiek was maandenlang een tophit in de Italiaanse bioscopen en doet, geschoten in zwart-wit, denken aan grote cinematografische successen van weleer. Heel bijzonder.

Prijzen

  • € 11,50 voor niet-leden, € 8,50 voor leden van Cinema Paradiso

Locatie

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.