Samen een weekendje weg in Roosendaal en omgeving

Trip voor twee

Een ontspannen weekendje weg of een romantisch tripje voor twee? Roosendaal maakt het bereikbaar.

Geniet van een heerlijk weekendje weg in (de omgeving van) Roosendaal! Te voet ontdek je ontzettend veel van de omgeving, daarom is een wandeling altijd een goed idee.

 

De Ster van Wouw

Het mooie dorp Wouw zit vol met karakteristieke bezienswaardigheden. Tijdens de wandeling ‘De Ster van Wouw’ ontdek je al dit moois. Je loopt 12,5 kilometer door de kern van het dorp, langs het agrarische landschap en door mooie parken. Begin de dag natuurlijk met een lekkere kop koffie en geniet ook van een heerlijke lunch, bijvoorbeeld op het terras van De Huiskamer van Wouw. Zo heb je weer genoeg energie voor de rest van de wandeling!

Inchecken

Tijd om in te checken bij jullie logeeradres. Midden in het centrum van Roosendaal ligt Hotel Tongerlo, een perfecte uitvalsbasis voor wie in het centrum gaat dineren en bijvoorbeeld een bezoek aan het theater brengt. In dit knusse hotel word je hartelijk ontvangen en zal het je aan niets ontbreken voor een heerlijke nacht. Fris je hier lekker op en maak je klaar voor een heerlijke avond.

Dineren in Roosendaal is absoluut geen straf, want er is zo veel keuze! Laat je bijvoorbeeld in de watten leggen bij De Moriaan, op het gezellige terras of binnen in het sfeervolle restaurant. Om de hoek van het hotel, én vanaf deze plek heb je uitzicht op Theater De Kring, je kunt dus zo door voor het avondprogramma!

Theater

Om de dag af te sluiten is een bezoek aan Theater de Kring of Openluchttheater Vrouwenhof een echte aanrader. De uitgebreide agenda zorgt er voor dat je hier regelmatig terecht kunt voor een voorstelling. Reserveer wel tijdig je tickets om teleurstelling te voorkomen. Strijk na afloop nog even neer op een van de gezellige (verwarmde) terrassen in de stad voordat je terugkeert naar het hotel.

Genieten in het groen

Na een fijne nachtrust en een goed verzorgd ontbijt, maak je een wandeling door een van de vele parken die Roosendaal rijk is. Loop bijvoorbeeld naar het Burgemeester Coenenpark, of maak een langere wandeling richting het Godwaldtpark. Geniet hier van het groen, de ruimte en hopelijk het zonnetje! Wandel rustig terug richting het centrum, op zoek naar een fijn plekje om te lunchen. ’t Paviljoen is zo’n heerlijke plek, midden op de Nieuwe Markt, waar je in het bruisende hart van de stad geniet van onder andere lekkere broodjes en salades.

Heb je toevallig de fiets mee? Dan kun je de ochtend ook vullen met een schitterende fietstocht. In de omgeving van Roosendaal zijn talloze fietsroutes die je kennis laten maken met de groene omgeving.

Cultuur

In de middag staat er tot slot nog wat cultuur op het programma: een bezoek aan Museum Tongerlohuys is zeker de moeite waard. In dit rijksmonument uit 1762 wordt het verhaal van Roosendaal verteld. Ontdek alles over de geschiedenis van de gemeente, zo ga je met heel veel interessante kennis weer naar huis!

Ook leuk om te doen

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.