7x verborgen plekjes in Roosendaal

Verborgen plekjes

Een ruim 120 jaar oud kapelletje, een serene tuin midden in de stad en een bijzonder honderden jaren oud hofje. In en rondom Roosendaal zitten de mooiste plekjes soms extra goed verstopt, zodat alleen de échte ontdekkers ze kunnen vinden.

In Roosendaal en de dorpen Wouw, Nispen, Heerle en Moerstraten zijn tal van (verborgen) tuinen en plekjes te vinden waar je heerlijk kan genieten? Van de rust, architectuur, geschiedenis of op culinair gebied. Maar je moet ze natuurlijk wel weten te vinden!

1. Kapelberg

In de koudere seizoenen kun je dit kapelletje vanaf de snelweg spotten, maar in de lente en zomer wordt zij omgeven door groen en daardoor aan het oog onttrokken. De kapel stamt uit 1897 en was met name bedoeld voor (Maria-)bedevaarten. Nieuwsgierig geworden? Stap dan op de fiets en volg de Rijke Roomse fietsroute die je langs dit unieke plekje voert!2. De Paterstuin

De Paterstuin aan de Kade, een plek voor ieders rust en bezinning. De tuin van de Onze Lieve Vrouwekerk is met recht een verborgen pareltje die velen dagelijks voorbij rijden zonder dit te weten. De tuin grenst aan het water van de Molenbeek. Monumentale bomen en stenen scheidingsmuur, bruggetje over de vijver, kruisbeeld en serre, geven inspiratie om een goddelijk idee te krijgen. Hoe je er komt? Naast makelaar Bob van Dijk (Kade 37) is een hekje naar een vlonder te vinden. Volg deze en neem de trap omhoog om in de Paterstuin te komen. De tuin is van 10.00 uur tot 17.00 uur open voor publiek. Je kunt er een kleine wandeling maken of op een bankje genieten van de serene rust.

3. Pinxos

Op een verborgen plek, midden in het centrum van Roosendaal, vind je Pinxos. Een restaurant in de sfeer van de pintxosbars in Baskenland, tapastentjes in Sevilla en de swingende straatjes in Latijns-Amerika. Hier kun je samen met vrienden en familie genieten van een diversiteit aan Spaanse pintxos en tapas met een Latijns-Amerikaanse twist. 

4. Mariagaard en -kapel

Dit hofje is opgericht in 1617 en maakt een riante en bijna deftige indruk. Soms staan bezoekers wat twijfelend aan het hek van het woonhofje, maar wanneer deze open staat ben je van harte welkom om er een kijkje te nemen!

5. Turftuin in Nispen

Je zou er zo voorbij fietsen, maar achter de kerk van Nispen ligt een kleine, maar mooie tuin verscholen. Haal bij Café Tivoli een heerlijk ijsje om vervolgens op een van de bankjes of op te tribune van het openluchttheater te genieten van het zonnetje.

6. Restaurant 1857

Midden in het centrum, verborgen achter de Molenstraat, staat 'het Koetshuis'. Een historisch pand met authentieke elementen dat ruimte biedt aan een modern restaurant. In Restaurant 1857 kun je bij de chef aan tafel schuiven, plaatsnemen in de serre of het oude wongedeelte waar je je ogen zult uitkijken. De passie voor lekker eten proef je in het bord.

7. Stadstuin van Hasselt

Deze bijzondere tuin ligt in de Roosendaalse binnenstad, tussen theater De Kring, museum het Tongerlohuys en het Koetshuis. In de tuin zijn negen verschillende kunstwerken te zien en diverse plekken waar je even rustig kunt gaan zitten om ze te bewonderen. Om de Stadstuin van Hasselt heen is een hek gebouwd met twee toegangspoorten, om de tuin ’s avonds en ’s nachts te kunnen afsluiten. Overdag is de poort echter gewoon open en ben je er van harte welkom!

Toegangspoorten
Er zijn twee toegangspoorten. De eerste is te bereiken via de Molenstraat. Tussen het kantoorpand op nummer 4 en het Tongerlohuys kunt u doorlopen. Recht voor u ziet u de metalen toegangspoort van de tuin. De tweede toegangspoort bevindt zich aan de Nieuwstraat. Loop langs Theater De Kring (artiesteningang) naar achteren om in de stadstuin te komen.

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.