De leukste picknickplekken in Roosendaal

De mooiste picknickplekken

Het picknickseizoen is aangebroken! En in Roosendaal en de omliggende dorpen zijn de leukste picknickplekjes te vinden. Wij zetten wat tips voor je op een rij!

Haal het meeste uit de zonnige dagen met een gezellige picknick! Bestel of maak allerlei lekkers, kleedje mee en hup naar je favoriete plek! Gelukkig zijn er genoeg mooie plekken in onze groene stad en dorpen. Van mooie grote parken tot verborgen plekjes: dit zijn onze favoriete picknickplekken. 

1. Emile van Loonpark, Roosendaal

Picknicken in de binnenstad
Je zit middenin de stad, maar het voelt alsof je middenin de natuur zit. In het Emile van Loonpark kun je in alle rust genieten van jouw picknick. Ga lekker met je kleedje in het gras zitten of strijk neer op een van de vele bankjes. Er is water, zon en schaduw. Wat wil je nog meer? Het park is dus gelegen in het centrum van de stad op een kleine tien minuten lopen van het treinstation. Je bent er zo! 

2. Burgemeester Coenenpark, Roosendaal

Uitgestrekt groen park vlak bij het station
Net buiten het centrum, op 2 minuten lopen van het treinstation van Roosendaal vind je het Burgemeester Coenenpark. Dit uitgestrekte park ligt in de statige Parklaan, aan het water en is op zomerse dagen de ideale plek voor een picknick. Ga je met de kinderen picknicken? Dan hoeven zij zich hier ook niet te vervelen. Aan het eind van het park een voetbalveldje en kleine speeltuin is dit ook een fijne plek om met de kids naartoe te gaan.

3. Vrouwenhofpark, Roosendaal

Voor actievelingen en zonaanbidders
Bekend van de food- en muziekfestivals: het Vrouwenhofpark. Aan de ene kant van het park kun je lekker sportief bezig zijn bij de skatebaan of op kleine veldjes tussen de prachtige bloemen genieten, en aan de andere kant van het park kun je prima je picknick uitstallen op grote grasgedeelte. Je hebt hier wat minder schaduw op het open veld, dus perfect voor echte zonliefhebbers!

4. Burgemeester Godwaldtpark, Roosendaal

Groot, groter, grootst
Wil je liever iets buiten het centrum kijken? Dan is het Burgemeester Godwaldtpark, gelegen in woonwijk De Dijken, een echte aanrader! In dit ruim opgezette park zoek je op warme dagen verkoeling onder de enorme bomen of lig je lekker te genieten in de volle zon. Er is voldoende plek en het is er vaak heerlijk rustig. Met de fiets ben je er ongeveer binnen 10 minuten (vanuit het centrum). 

5. Catharinapark, Wouw

Ontspannen in het mooie Wouw
Niet alleen in Roosendaal vind je de mooiste plekjes om te picknicken, ook de dorpen in de gemeente zijn zeker een bezoek waard! Net buiten het sfeervolle hart van het gezellige dorp Wouw kun je ontspannen in het Catharinapark. Dit ruime park, waar het ook voor kinderen goed toeven is, heeft tal van mooie plekjes waar je heerlijk in het zachte gras kunt neerstrijken. Haal iets lekkers af bij de horeca of shop je picknick bij de nabij gelegen supermarkt of boerderijwinkels en geniet!

6. Park Landeweel, Wouw

Verborgen plekje in het groen
Het is even zoeken, maar als je het eenmaal gevonden hebt dan kun je hier heerlijk genieten van je zelf meegebrachte picknick! Via een smal pad startende aan de straat Landeweel, kom je in dit goed verscholen park uit. Een kronkelend slingerpad loopt door het gehele park en grasveldjes worden hier afgewisseld met bomen waaronder je verkoeling in de schaduw kunt zoeken. Zit je aan de rand van Park Landeweel dan kijk je uit over uitgestrekte weilanden en zie je in de verte Roosendaal liggen. 

7. TurfTuin Nispen

Klein maar fijn
De laatste tip is misschien het kleinste park, maar zeker niet het minste! Vlak naast de kerk in Nispen vind je namelijk de TurfTuin! Deze prachtige tuin staat vol met wilde bloemen en is een oase van rust waar je heerlijk op een bankje kunt neerstrijken voor een picknick. Haal wat lekkers bij de bakker die een paar honderd meter verderop zit en geniet!

 

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.