De ZLM Tour is een aanwinst voor Roosendaal

Start van de wielerzomer

ZLM Tour kiest WielerExperience Roosendaal als startpunt voor vierde etappe.  

De Roosendaalse wielerzomer trapt op 10 juni af met een bijzondere koers: de ZLM Tour. ‘In de wielersport is de ZLM Tour een belangrijk, landelijk evenement’, vertelt Carlo Schepers. Dat zíjn WielerExperience Roosendaal als startpunt van de vierde etappe gekozen is, lijkt dan ook een logische keuze.

‘Wij hebben een openbaar terrein waar iedereen met fietsen, steps, skates en skateboards welkom is om zijn sport te beoefenen. De komst van de ZLM Tour betekent veel voor ons’, vertelt Schepers. ‘De organisatie van zo’n groot evenement brengt veel werk met zich mee maar is vooral erg leuk en uitdagend.’

Aan de start staan 18 wielerploegen

De wedstrijddag bestaat uit een officieel gedeelte waarbij de 18 deelnemende wielerploegen met renners, materiaal en begeleiding zich al in de ochtend op het terrein installeren ter voorbereiding op de etappe. ‘Voor het publiek is het bijzonder om zo dichtbij de renners te komen.’ Liefhebbers vallen met hun neus in de boter nu ook internationale topper Mark Cavendish heeft toegezegd deel te nemen aan de koers. ‘In de loop van de ochtend worden de ploegen gepresenteerd en de renners voorgesteld. Vanaf 10 uur zijn we klaar voor bezoekers’, aldus Schepers.

Demonstraties en clinics voor de jeugd

Maar als het aan Schepers ligt, blijft het niet alleen bij kijken. ‘We hopen dat enthousiaste (groot)ouders hun (klein)kinderen meenemen. Op ons hele terrein komen activiteiten om het publiek te vermaken. Er zijn demonstraties maar we willen vooral graag dat jongeren zelf in actie komen. Met gratis clinics op onze Pumptrack en Dirt Jump gaan we de jeugd te vermaken. Zelfs als je geen (geschikte) fiets hebt, kun je meedoen, daarvoor hebben wij materiaal beschikbaar.’

Volgens de planning zal wethouder Sanneke Vermeulen om 12.45 uur het startschot geven. ‘Het peloton rijdt eerst 2 rondes over ons circuit en verlaat rond 13 uur de WielerExperience.’ De karavaan vervolgt de route door andere buurtgemeenten maar komt rond 15.45 uur weer terug in Roosendaal met de finish aan de Jan Vermeerlaan. ‘De komst van de ZLM Tour is een aanwinst voor Roosendaal’, aldus een enthousiaste Schepers.

 

Meer informatie

Bekijk hier het hele programma van de ZLM Tour op 10 juni.

Bekijk hier de volledige etappe op dag 4 van de ZLM Tour.

 

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.