Stadstuin van Hasselt


Locatie

Molenstraat / Nieuwstraat
Roosendaal
Plan je route

Tussen schouwburg De Kring, het Tongerlohuys en Het Koetshuis vind je de Stadstuin van Hasselt, een aangename groene plek om te vertoeven of doorheen te wandelen. De stadstuin biedt o.a. ruimte aan kunst en cultuur. Zo zijn er in de tuin negen verschillende kunstwerken te bewonderen en er zijn het hele jaar door diverse wisseltentoonstellingen. De naam van de stadstuin sluit aan bij de geschiedenis van de stad: de tuin is vernoemd naar de bankiersfamilie Van Hasselt die vroeger een groot deel van de grond in bezit had.

Duurzaam
In de tuin staan duurzaamheid en biodiversiteit centraal. Er zijn speciale stenen gebruikt voor het hekwerk waar insecten een veilig plekje kunnen vinden en er zijn verschillende wadi's aangelegd om regenwater op te vangen. Daarnaast staan er diverse vaste en tijdelijke kunstwerken in de tuin en heeft ook de Groenfabriek er een plekje gevonden. 

Locatie

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.