Dagje weg met het gezin in Roosendaal

Eropuit met kinderen

In en rondom Roosendaal is er van alles te doen voor kinderen. Op zoek naar leuke ideeën voor een dagje uit met het hele gezin? We hebben de leukste plekjes en tips voor je op een rij gezet. 

Nu het zonnetje weer heerlijk schijnt willen we niets liever dan er even tussenuit met het hele gezin. In en om Roosendaal is gelukkig genoeg te zien en te doen. Fantastisch zomerweer of een druilerige dag: voor elk dagje uit vind je wel iets leuks om te doen!

1. WielerExperience

Fietsen, skaten, BMX-en of mountainbiken
Op het voormalige Red Band Sportpark vind je drie wielertracks voor de echte urban sporter. Probeer de uitdagende mountainbiketrail, werk je in het zweet op de wielerbaan of laat je tofste tricks zien op de pumptrack. De WielerExperience is gratis toegankelijk en heeft voor alle niveaus, van beginner tot gevorderde, iets te bieden. Ook worden hier regelmatig mountainbikeclinics en andere toffe activiteiten georganiseerd. 

2. Speeltuin Vrouwenhof

Lekker smullen en spelen!
Op het terras van het pannenkoekenrestaurant geniet je met de kids van heerlijke pannenkoeken. Zodra ze uitgegeten zijn mogen de kinderen uiteraard lekker ravotten in de speeltuin. Mooi weer kunnen ze helaas niet garanderen, maar een hoop speelplezier wel!
 

3. Speeltuin Kade

Klimmen en klauteren
Kinderen van 2 tot 14 jaar vermaken zich uitstekend in Speeltuin Kade. Op deze gemoedelijke plek kunnen ze zich heerlijk uitleven. Speeltoestellen en een groot voetbalveld maken deze speeltuin tot een feestje voor iedereen. Er is een kiosk waar je terecht kunt voor wat lekkers.

5. DE-Toltuin

Spelend leer je een hoop!
DE-Toltuin is een educatief speelpark, vol met eetbaar groen midden in de woonwijk Tolberg in Roosendaal. Jong en oud maken dagelijks gebruik van de tuin: voor het kweken en oogsten van kruiden of groenten, om lekker te spelen of om elkaar te ontmoeten. Een groeiend aantal vrijwilligers met verschillende achtergronden helpen mee in de ontwikkeling en schoolkinderen krijgen er praktijklessen. De opbrengst van het eetbaar groen gaat naar de voedselbank. Bezoekers zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

6. Avontura

Voor de regenachtige dagen
Bij binnenspeeltuin Avontura kunnen de kinderen zich helemaal uitleven. Je ziet hier overal waar je kijkt leuke attracties en spellen in verschillende thema's. Klimmen, klauteren, glijden en bouwen: hier beleef je gegarandeerd een dag vol speelplezier! 

7. Wouwse Plantage

Lekker wandelen
Bij Natuurpoort Wouwse Plantage zijn twee korte wandelroutes van 2,5 en 3,5 km te vinden voor gezinnen met kleine kinderen. De wandelingen kunnen in twee richtingen gelopen worden en zijn gemarkeerd met kleuren. Zijn de kinderen al wat ouder? Dan kun je kiezen voor een route van 5,8km, 7,3km of 13,2km.

8. Landgoed Visdonk

Ook de hond mag mee
Jullie trouwe viervoeter maakt natuurlijk ook onderdeel uit van het gezin en wandelt vast maar al te graag een ommetje mee. Vanaf Natuurpoort Visdonk is een hondenloslooproute (3,5km) uitgezet, dan hoeft hij niet aan de lijn en kan hij rennen zoveel als hij wil.

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.