Natuurpoort Wouwse Plantage

Locatie

Adres:
Plantagebaan
4725 AC Wouwse Plantage
Plan je route
Afstand:

Direct gelegen aan Landgoed Wouwse Plantage, aan de rand van het gelijknamige dorp, is Natuurpoort Wouwse Plantage hét startpunt voor prachti…

Lees verder

Direct gelegen aan Landgoed Wouwse Plantage, aan de rand van het gelijknamige dorp, is Natuurpoort Wouwse Plantage hét startpunt voor prachtige wandelingen over het Landgoed Wouwse Plantage. Het landgoed is in vijf eeuwen uitgegroeid tot een prachtig natuurgebied van ongeveer 900 hectare met verschillende bostypen. In het Woeste Gedeelte liggen heuvels tot wel 20 meter boven NAP. De Nieuwe Wereld, vroeger het Derde Wereldbos, is een oase van rust met nieuw, kleurrijk en divers groen. Het bosgebied van Wouwse Plantage bestaat uit twee delen. De paden ten oosten van de Plantagebaan zijn vrij toegankelijk, enkele routes lopen door dit deel van het bos. In het stuk ten westen van de Plantagebaan mag je uitsluitend gebruik maken van uitgezette routes. Bij de diverse horecagelegenheden in Wouwse Plantage geniet je van een heerlijke lunch of diner op het terras. De bossen van Wouwse Plantage sluiten aan bij het Grenspark Kalmthoutse Heide van Landgoed Zoomland bij Bergen op Zoom.

De Nieuwe Wereld
In 2019 is dit gedeelte opnieuw aangepakt. Vanaf 1993 was dit het Derde Wereldbos; met de opbrengst van de verkoop van de bomen werden bosprojecten in Kenia ondersteund. Nu heeft het gebied drie ingangen met elk een tunnel van loofbomen, er zijn wandelpaden gemaakt en een vijver gegraven. Daarnaast is ruimte gemaakt om bloemen te zaaien die zorgen voor biodiversiteit.

Lees minder

Neem alvast een kijkje

Locatie