5x Zomerse wandelroutes in Roosendaal

Te voet genieten van de zomer

Ontdek Roosendaal en omgeving te voet deze zomer. De mooiste wandelroutes langs de leukste plekjes: wandelschoenen aan en gaan!

In de omgeving van Roosendaal kun je prachtig wandelen. Van een klein ommetje tot heel wat kilometers flink doorstappen: net waar je zin in hebt. Deze vijf routes lenen zich uitstekend voor een zomerse wandeling!

  1. WaterWandelroute

De échte wandelaars komen aan hun trekken met de WaterWandelroute! Vanaf Natuurpoort Visdonk start deze bijzondere route langs beken en vaarten, die maar liefst 50 kilometer lang is. Laat je echter niet afschrikken door deze afstand, onderweg kun je de route op verschillende plekken inkorten.

  1. De Ster van Wouw

Deze route, in de vorm van een ster, laat je de schoonheid van het mooie dorp Wouw zien. Van de sfeervolle dorpskern tot het fraaie buitengebied, tijdens deze route van 14 kilometer ontdek je het allemaal! Ook deze route is onderweg in te korten en dus prima voor een kortere wandeling.

  1. Wandelroute Landgoed Visdonk

Tussen de landbouwgronden vind je hier een prachtig stuk natuur met heide, bos, en als hoogtepunt het verborgen plekje het Rozenven. Vanaf Brasserie T-Huis ontdek je deze schitterende, veelzijdige omgeving tijdens een wandelroute van 11 kilometer.

  1. Natuurpoort Wouwse Plantage - Groene Route

Natuurpoorten zijn een ideaal startpunt voor een wandeltocht door de Brabantse natuur. Er is altijd horeca in de buurt, voldoende parkeergelegenheid en volop informatie over de omgeving. Zo ook bij Natuurpoort Wouwse Plantage, waar de bosrijke Groene Route (8,5 kilometer) start.

  1. Drevenroute Landgoed Visdonk

Een korte route waarbij je toch het moois van Landgoed Visdonk meekrijgt, dat is de Drevenroute! De route, die bijna twee kilometer is, is in te korten naar een route van één kilometer die alleen over verharde paden gaat, zodat deze ook toegankelijk is voor rolstoelen en kinderwagens. Heerlijk om samen even een frisse neus te halen!

Wil je nog meer inspiratie voor prachtige wandelingen in de omgeving van Roosendaal?
Bekijk dan het complete aanbod!


 

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.