5x Fietsroutes in Roosendaal die je moet fietsen

Top 5: fietsroutes

De mooiste fietsroutes langs de leukste plekjes, picknickmand mee en gaan!

In de omgeving van Roosendaal kun je prachtig fietsen. Van een klein tochtje tot heel wat kilometers flink doortrappen: net waar je zin in hebt. Een groot aantal fietsroutes brengt je langs prachtige natuur, tipt je bijzondere plekken om echt even pauze te houden én leert je ook nog eens over de geschiedenis van deze regio. Wij verzamelden de vijf fietsroutes die je écht een keer gefietst moet hebben. 

  1. Bevrijdingsroute (55km) - een tocht door het oorlogsverleden

Zowel in Roosendaal als in de omliggende dorpen is veel bewaard gebleven uit de oorlogstijd en de bevrijdingsroute laat je die overblijfselen zien. Herkenningspunten die normaal niet zo opvallen worden tijdens deze tocht extra uitgelicht. Herinneringen aan de oorlog en monumenten ter ere van de bevrijding: deze fietstocht is absoluut de moeite waard voor fietsliefhebbers die meer willen weten over het oorlogsverleden van deze regio.  

  1. Rijke Roomse Route (41km) - op reis door het Rooms verleden

Noord-Brabant en daarmee ook Roosendaal kennen een rijk Rooms verleden. Nog niet zo heel lang geleden waren zelfs nagenoeg alle inwoners Rooms-Katholiek. In de 19e en 20e eeuw ontstond hier een religieus landschap met talloze kerken, kapellen en kloosters waar je nu nog steeds veel van kunt komen bewonderen. Tijdens het fietsen van de Rijke Roomse Route kom je langs 14 van deze plekken. 

  1. Smokkelroute (48km) - van Nederland naar België en terug 

Of het nu ging om mensen, voedsel of tabak: tijdens de oorlog werd er volop gesmokkeld tussen Nederland en België. De meeste overblijfselen die herinneren aan dit verleden vind je in de openlucht, maar langs de smokkelroute vind je ook een museum waar echte geschiedenisliefhebbers nog meer kunnen leren over het smokkelverleden van de regio.  

  1. Vlietroute (44km) - langs het water van de Vliet en verder

Verschillende beken uit het zuiden en westen komen in Roosendaal samen waar ze de Roosendaalse Vliet vormen. En dat is slechts het begin van deze fietsroute die langs het water loopt. Deze regio barst namelijk van de verhalen over de totstandkoming van kanalen en andere waterwegen. Tijdens de Vlietroute leer je meer over de rol van het water voor deze omgeving en kun je uiteraard genieten van de mooiste waterrijke natuur. Een echte aanrader voor fiets- en waterliefhebbers!  

  1. Heideroute (25 of 43km) - dwars door de paarse velden

In de directe omgeving van Roosendaal vind je de prachtigste heidegebieden. Maar er is nog zoveel meer aan natuur te vinden! De Heideroute neemt je mee langs idyllische vennen, vertelt je verhalen over prachtige bossen en hun beroemde bezoekers en leert je meer over het turfverleden van de regio.  

Meer fietsroutes

Dit waren ze, onze vijf tips voor routes die je zeker eens gefietst moet hebben! Nog energie over voor andere tochten? Bekijk dan nog meer fietsroutes in de omgeving van Roosendaal

De genoemde routes zijn ook in papieren versie verkrijgbaar bij de VVV Winkel van Roosendaal, VVV i in Wouw en VVV i in Nispen.

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.