Mariakapel


Locatie

Spellestraat
4724 SH Wouw
Plan je route

Gebouwd in 1936 naar ontwerp van architect H.W. Valk in traditionalistische stijl. De kapel ligt even buiten de bebouwde kom van Wouw.

In groot formaat baksteen opgetrokken kapel. De plattegrond is drielobbig met een rechte voorkant. Het leien schilddak i…

Gebouwd in 1936 naar ontwerp van architect H.W. Valk in traditionalistische stijl. De kapel ligt even buiten de bebouwde kom van Wouw.

In groot formaat baksteen opgetrokken kapel. De plattegrond is drielobbig met een rechte voorkant. Het leien schilddak is aan de achterkant gebogen, aan de voorkant heeft het een driezijdig overstek. De nok wordt aan voor- en achterkant bekroond door een piron. De voorzijde heeft een brede spitsboogvormige opening, aan de onderzijde afgesloten door een smeedijzeren hek. Daarboven in de spitsboog op natuurstenen aanzetstenen rechte bakstenen moulants. Voor deze ingang is een halfrond plateau met traptrede aangelegd. De uiteinden van de voorgevel zijn voorzien van overhoeks geplaatste steunberen met natuurstenen afdekking. De zij- en achtergevels hebben een iets uitstekende plint. Inwendig bakstenen gewelf. In de bakstenen muren is aan de binnenkant op ooghoogte een band met mozaïek aangebracht. Hierin is het opschrift: "ONZE LIEVE VROUW VAN ALTIJD DURENDE BIJSTAND BID VOOR ONS" verwerkt. Op een natuurstenen sokkel in een glazen kastje staat een Mariabeeld. 

Locatie

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.