De laatste dienst in dit op 23 mei 1839 als r.k. parochiekerk van de H. Johannes de Doper ingewijde gebouw werd gehouden op 8 maart 2003. De Sint Jan is de enige waterstaatskerk die in kruisvorm is gebouwd; daarbij is gebruik gemaakt van de fundamenten van de oude in laatgotische stijl gebouwde kerk, waarvan de resten in 1807 werden afgebroken. Specifiek in de monumentenbeschrijving genoemde interieurstukken zijn o.a. de altaren, de preekstoel, de biechtstoelen en het orgel. Het is een opgave het interieur ook in de huidige constellatie tot zijn recht te laten komen. Op het orgelkoor krijgt u een indruk van de detaillering van het houtsnijwerk van de uit 1852 daterende orgelkast.

De indrukwekkende St. Jan is de ideale locatie voor het organiseren van een event, of het nu gaat om een zakelijke aangelegenheid, concert of een feest voor familie en vrienden. 


Locatie

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.