Sint Josephkerk

Locatie

Adres:
Sint Josephstraat 2
4702 CW Roosendaal
Plan je route
Afstand:

Van buiten gezien lijkt het gebouw een driebeukige kruiskerk te zijn, maar zodra men de kerk binnengaat treft men een imposante gemetselde koepel aan. Delen van de wanden in het koor, transept en triomfboog zijn met voorstellingen van onder andere de Annunciatie en Het Laatste Avondmaal beschilderd. Een gemetselde preekstoel, in de stijl van de kerk maakt deel uit van het interieur. Tot de inventaris behoren enkele belangrijke stukken zoals onder meer een hoofdaltaar van de firma Cuypers (Roermond), twee lampen van gebronsd koper, gemaakt door J.E. Brom rond 1924. De kerk neemt een belangrijke plaats in, in het oeuvre van de architecten Hurks en Vergouwen, die veel in Roosendaal hebben gebouwd en hier in hun vormentaal onder meer schatplichtig waren aan Jos Cuypers.

De Sint Josephkerk behoort tot de Sint-Norbertusparochie. Er zijn eucharistievieringen op zaterdag om 17.00 uur en zondag om 11.00 uur. 

Locatie

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.