Blossom


Locatie

Plantagebaan
Wouwse Plantage
Plan je route

Landgoed de Wouwse Plantage is een ca. 900 ha groot en afwisselend landgoed bestaande uit bossen, lanen, akkers en weilanden. De Zoom, de voormalige turfvaart, ligt hier in de noordflank van het landgoed. De uitgestrektheid en verstilling van dit grote landgoed leent zich er bij uitstek voor om in te spelen op de bewustwording van onze zintuigen in relatie tot landschap en natuur.
Vanuit het concept voor de Route van de Turf is op deze plek gekozen voor het thema ´REFLECTIE - ontdek jezelf´. En vanuit dat thema is de keus gevallen op het sculptuur ´Blossom´ van Ronald Westerhuis.

Een drietal staanders omklemt een hoogglanzende bol, het ontluiken van een bloem. De bol weerspiegelt de omgeving en wordt op die manier een met de omliggende ruimte. Door zijn spiegeling en reflectie werkt ´Blossom´ als baken en maakt bezoekers nieuwsgierig om de bijzondere plek te bezoeken.

Locatie

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.