Mountainbike routes in Roosendaal

Mountainbiken

Crossen door het bos in de frisse buitenlucht, even alle energie kwijt op de mountainbike. Wij selecteerden 6 vette, uitdagende en verrassende MTB-routes die niet mogen ontbreken op jouw to-ride-list.

De omgeving van Roosendaal leent zich uitstekend voor een toffe tocht op de mountainbike. Steile bospaadjes en bredere routes wisselen elkaar af. Zowel beginners als gevorderden komen hier zeker aan hun trekken! En ben je uitgekeken op jouw vertrouwde rondje? Met deze tips ontdek je zéker een nieuwe route om uit te proberen!

1. MTB-route Visdonk

Ideaal voor de beginner
Deze route van 11,5 kilometer is ideaal voor beginners of als warming up voor de volgende ronde, omdat deze voornamelijk over bredere paden gaat. Je start bij Brasserie Lodge Visdonk, waarvandaan je natuurgebied Visdonk in gaat. Een mooie omgeving nét buiten Roosendaal, waar je je even lekker in het zweet kunt trappen. Maak zeker even een stop bij het Rozenven, midden in dit prachtige natuurgebied.

2. MTB-route Rucphense Bossen

Te combineren met route Visdonk
Heb je de smaak te pakken nadat je het rondje Visdonk hebt gehad of ben je op zoek naar wat extra uitdaging? Dan is de route door de Rucphense bossen wat voor jou! Deze 13,3 kilometer lange route is opvallend snel en is over het algemeen vrij vlak, maar heeft op enkele plaatsen wat onverwacht hoogteverschil. Zo wordt er ook wat van je techniek gevraagd! Onderweg pak je ook nog een stukje heidegrond mee, maar het grootste deel van de route is bosgrond.

3. Col du Kragge

Daag jezelf uit!
Wat verder naar het westen van Brabant, aan de rand van Bergen op Zoom, is de route ‘Col du Kragge’ te vinden. Klinkt spannend, en dat is het ook zeker! Met een lengte van ‘slechts’ 5 kilometer, compenseert deze route in behendigheid. Het is een technisch parcours met hoogteverschillen tot wel 25 meter. Uitdaging genoeg dus! Spectaculaire afdalingen worden afgewisseld met klimmetjes met een stijgingspercentage tot wel 20 procent. Een pittig parcours dus, alleen voor de ervaren mountainbiker.

4. Boslust

Afwisseling in natuur
Net buiten Wouwse Plantage, aan de rand van Bergen op Zoom, vind je de mooie route Boslust. In het 15,8 kilometer lange parcours kom je veel afwisseling in natuur tegen. Omdat de route technisch niet heel moeilijk is, heb je genoeg tijd om te genieten van al het moois! Van heidevelden tot naaldbos, je ontdekt het allemaal. De route gaat over brede bospaden en slingerende singletracks. Ondanks dat er niet veel hoogteverschil is, zorgt het vals platte landschap er zeker voor de je je na afloop voldaan voelt.

5. Nispen

Vanuit het centrum van Nispen vertrekt een route voor zowel de beginnende als voor de gevorderde mountainbiker. Een single trail met vele scherpe bochten en de meer dan twintig bulten met een hoogte van maximaal vier meter van de N’Oop van Nispen. Een goede training voor het hele lichaam, de kuiten voel je zeker na afloop! Strijk dus lekker neer op een terras in Nispen om even bij te komen.

6. WielerExperience

Meer dan alleen pumptrack
Bij de WielerExperience denk je misschien aan de grootste pumptrack baan ter wereld, waar we natuurlijk enorm trots op zijn. Maar wist je dat er naast de baan ook een MTB-trail ligt? Met onderdelen als een klim en afdaling van rots, een jump en een north- en southshore, is dit een unieke plek om je skills bij te brengen.

Tips van locals

Wij delen graag de tips van de locals! Zo geven meerdere fanatieke mountainbikers uit de regio aan dat de Zwarte Route bij Bergen op Zoom ook zeker de moeite waard is. Het is een vrij technisch parcours, maar ondanks de vele bochten is er toch een redelijke flow. Net over de grens in Essen is de route in de Wildertse Duintjes een uitdaging voor de geoefende MTB-er. Het parcours van 6 kilometer bevat enkele spectaculaire hindernissen. Ook de Route van Halsteren is een favoriet. Hier zijn pittige hoogteverschillen te vinden, die zich uiten in korte steile klimmetjes en uitdagende afdalingen met enkele drops. Voor de minder gevorderde mountainbiker zijn deze te omzeilen. Met wie ga jij deze route ontdekken?

Heb jij ook een tip voor een toffe mountainbike route die je zeker wilt delen met anderen? Laat het ons weten!

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.