8x de mooiste (verborgen) tuintjes in de binnenstad

Genieten in de stad

Hoewel de zomer langzaam op z’n einde loopt, is er in en rondom Roosendaal nog van alles te doen en te beleven. Dus geniet van deze prachtige nazomer en laat je verrassen!

Dat we dit jaar massaal thuis moeten blijven, is voor velen geen ramp. De zomerse temperaturen zorgen ervoor dat we massaal genieten van onze eigen tuin(tjes). In de hangmat, in de schaduw of gewoon vol in de zon brengen we menig uurtje door. Maar, wist je dat er ook tal van (verborgen) tuinen in en rondom het centrum van Roosendaal zijn waar je heerlijk kan genieten? We zetten de leukste tuintjes voor je op een rij:

1. Binnenplaats

Ze waren even met vakantie, maar vanaf deze week is de tuin van LunchLokaal Noen weer open. LunchLokaal Noen is gevestigd in een voormalige oude stadsboerderij. De entree door de grote oude poorten brengt je even terug in de tijd. In de tuin geniet je van een gezellige huiselijke sfeer. Leuk is dat het terras van LunchLokaal Noen op dezelfde binnenplaats ligt als de terrassen van Grieks restaurant Olympia én van de Argentijn Los Latinos. Hoewel de drie restaurants allemaal hun eigen karakter hebben, delen ze dus dezelfde tuin en dat zorgt voor een gezellig sfeertje met klinkende glazen, gelach en geklets.

2. Captain Cook’s

De meest bekende tuin in de binnenstad van Roosendaal is misschien toch die van Captain Cook’s. Iedereen die Tussen de Markten loopt, is deze tuin wel eens voorbijgelopen. Toch mag deze tuin zeker niet in het rijtje ontbreken. Dit seizoen is het meubilair van deze stadstuin volledig vernieuwd en daardoor zit je hier nu nog lekkerder. Of je nou in de zon óf in de schaduw wil zitten, bij Captain Cook’s kan het allemaal. Ondertussen geniet je van heerlijke tapas én smaakvolle cocktails.

3. Oost

De voorgevel van Restaurant Oost is al een lust voor het oog. Wie binnenstapt wordt betoverd door het sprookje van Duizend-en-een-nacht, maar wist je dat je ook nog eens heerlijk kan dineren in de tuin achter het voormalige kerkje? De stadstuin van restaurant Oost is perfect voor mensen die gewoon even willen genieten van hun eten zonder alle pottenkijkers. Je zit midden in de stad en toch voelt het alsof je je eigen privétuin hebt. Een multiculturele beleving met gerechten uit het Midden en Verre Oosten.

4. Pure Hair

Dat restaurants en cafés een tuin of terras hebben, is misschien niet zo gek. Maar wist je dat ook kapsalon Pure Hair een ‘verborgen’ tuin heeft? Als het weer het toelaat kan je stijlvol geknipt worden in de tuinsalon. De medewerkers van Pure Hair slaan graag de deuren van de salon voor je open en je bevindt je direct in de prachtige tuin, midden in het hart van Roosendaal. Je zult je direct thuis voelen! Een unieke belevenis in Roosendaal.

5. Enjooi

Nog zo’n verborgen parel is het dakterras van Enjooi in de Raadhuisstraat. Het is dan misschien geen tuin, maar hij mag niet missen in dit rijtje. Hier kan je niet genieten van een drankje en hapje, maar wel van moderne meubels voor buiten. De Outdoor meubelen van Urban Sofa mogen heel het jaar door gewoon buiten blijven staan. Wil je ze in de lente of zomer weer gebruiken? Geen enkel probleem, want je krijgt de meubelen zo schoon. Zelf ervaren? Plof eens neer op het dakterras!

6. Huis & Tuin

Roosendaal kent een groot aantal bloemenzaken. Hier kan je terecht voor de mooiste boeketten voor allerlei gelegenheden. Maar, zowel De Klimop aan de Brugstraat als de Wilde Wingerd in de Raadhuisstraat hebben daar een extra dimensie aan toegevoegd. Beiden hebben een prachtige tuin waarin ze de laatste tuintrends van het seizoen aan je laten zien. Of het nu gaat om een grote tuin of een klein balkon. Of van planten en potten tot (kleine) meubels. Loop er eens binnen en zie hoe ook jij dit seizoen je tuin kunt laten aansluiten op de sfeer in je woonkamer. 

7. Chagall

Last but not least is het ‘geheime’ terras van Grandcafé Chagall op de oude Markt in Roosendaal. Natuurlijk kan je gewoon op de Markt zelf plaatsnemen, maar wil je even helemaal tot rust komen? Loop dan eens, via de zaak of achterom, naar deze (verborgen) stadstuin. Ben je hier nog niet geweest? Denk aan loungebanken met heaters, schommelstoelen en heel veel kussentjes. Kortom: alles voor een relaxte chillsessie met je vrienden. Op vrijdag, zaterdag en zondag worden er in deze schitterende achtertuin ook hapjes bereid op een Ofyr. Wat wil je nog meer?