Sorry, dit evenement is afgelopen

Na een verhoging van de voedselprijzen gecombineerd met loonsverlagingen slaat in de Russische stad Novotsjerkassk de vlam in de pan. Er breken stakingen uit en arbeiders gaan de straat op. Fanatiek communist en stalinist Lyuda is de eerste om harde maatregelen te eisen. Ondanks het feit dat haar dochter Svetka zich onder de stakers bevindt, volhardt het partijlid in haar standpunt. Bij het zien van het bloedige optreden van de autoriteiten, de talloze doden en vele gewonden kantelt Lyuda’s beeld over de communistische heilstaat. Ook Svetka kan zich immers onder de slachtoffers bevinden.

Dear Comrades! handelt over een onbekende episode uit de geschiedenis van het Russisch communisme. In 1962, ten tijde van het bewind onder Chroesjtsjov, werd de arbeidersstaking bloedig neergeslagen en werden de feiten daarover in de doofpot gestopt.

De indrukwekkende film werd op het Filmfestival van Venetië beloond met de speciale juryprijs.

Wanneer

  • Zondag 17 oktober 2021 om 11.15 uur

Prijzen

  • € 10,00 voor niet-leden, € 7,50 voor leden van Cinema Paradiso

Locatie

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.