Hoort, wie belt daar kinderen......

Stadsbeiaardier Toni Raats zal tijdens een extra jubileumbespeling de klokkenklanken als muzikale pepernoten naar beneden strooien. Alle bekende sinterklaasmelodieén zullen op herkenbare en gevarieerde wijze klinken. Ze worden als surprise ingepakt, zodat iedereen de melodièn zelf weer kan uitpakken. De bespeling wordt mogelijk gemaakt door het binnenstadscollectief van Roosendaal. Luisteren kan in de directe omgeving van de St. Janstoren, Tongerloplein en Emile van Loonpark.

Daarbij heeft deze bespeling ook nog een officieel tintje. Het is rond deze datum zo’n 55 jaar geleden dat het carillon van de St. Jan voor het eerst over Roosendaal geklonken heeft. De bespeling wordt dan ook geopend met de feestelijke mars die ook destijds het carillon voor het eerst liet klinken. Het was destijds Leen ’t Hart die de mars componeerde ter gelegenheid van het huwelijk van prinses Beatrix en prins Claus en het instrument inspeelde.

Wanneer

  • Zondag 28 november 2021 14.00 - 15.15 uur

Locatie

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.