The Zone of Interest


Kampcommandant Rudolf Höss woont met zijn gezin in een dienstwoning pal naast Auschwitz. Omringd door personeel leiden ze er een idyllisch bestaan, badend in luxe. In de tuin zwaait echtgenote Hedwig (Sandra Hüller) de scepter. Ze heeft er een braakliggend stuk grond omgetoverd tot paradijs. Voor wat er achter de tuinmuur plaatsvindt, is ze doof en blind. Als Rudolf bevorderd wordt en ze geacht worden te verhuizen, laat Hedwig zich haar lustoord niet afpakken.

Jonathan Glazer verbeeldt Hannah Arendts concept ‘de banaliteit van het kwaad’ pijnlijk treffend, zonder ook maar één gruwelijkheid in beeld te brengen. De extreem vrije verfilming van de gelijknamige roman van Martin Amis leverde Glazer de Grand Prix van Cannes op en talloze andere prijzen. Een indrukwekkende film die nog lang in het geheugen zal blijven hangen.

Wanneer

  • Donderdag 14 maart 2024 om 20.00 uur
  • Zondag 17 maart 2024 om 11.15 uur

Prijzen

  • € 11,50 voor niet-leden, € 8,50 voor leden van Cinema Paradiso

Locatie

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.