Verzoeknummer


In 1973 schrijft Franz Xaver Kroetz een bijzonder toneelstuk waarin niet wordt gesproken: Wunschkonzert. Een vrouw komt thuis van haar werk. Ze kijkt naar het nieuws en luistert naar een radioprogramma waarin luisteraars voor iemand een verzoeknummer kunnen aanvragen. Wat een gewone avond lijkt, neemt echter een onverwachte wending.

Vijftig jaar later ensceneert Jessie L’Herminez een splinternieuwe versie, gespeeld door de gezusters Lisa en Marie Groothof. Alle drie hebben ze een grote voorliefde voor slapstick en fysieke uitvergroting. Verzoeknummer is dan ook een virtuoze, beeldende en absurd-hilarische voorstelling over de avondrituelen van een vrouw in 1973 en een vrouw in 2023. Waar de een zich verliest in het weven van een wandtapijt, duikt de ander in een zelfhulppodcast over ‘creatief alleen zijn’. Met humor en mededogen wordt het verhaal verteld van twee levens in verschillende tijdperken, een ode aan alle eenzame vrouwen die ondanks alles blijven glimlachen.

Wanneer

  • Donderdag 4 januari 2024 om 20.15 uur

Prijzen

  • Regulier€ 19,75

Locatie

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.