Tips voor de zomervakantie

Zomervakantie

De leukste tips, activiteiten en evenementen voor deze zomer.

Zomervakantie! Tijd om er op uit te trekken, nieuwe plekken te ontdekken, bijzondere momenten samen te delen en herinneringen te maken. Onderstaande tips zorgen dat jij je deze zomer geen moment hoeft te vervelen in Roosendaal en omgeving.

Eet een ijsje

Niets verstrekt dat ultieme zomergevoel dan een lekker ijsje op een warme dag. Heerlijk, verkoelend, een gezellig uitje en écht niet alleen voor kinderen. De lekkerste snack op tropische dagen, maar eigenlijk is er altijd wel een reden te bedenken om een heerlijk ijsje te eten.

Dat wordt smullen

Huur een bootje

Op zoek naar vakantiegevoel, een middagje plezier op het water én even heerlijk ontspannen? Neem vrienden, familie en/of collega’s dan mee voor een tochtje op de Vliet! Geniet aan boord van het kabbelende water, de zon en de groene omgeving. 

Extra tip: combineer jouw vaartocht met een heerlijke barbecue bij SPOT. 

Ga varen

JaxXtival

Deze zomervakantie is het Vrouwenhofpark maar liefst zes woensdagavonden het muzikale toneel van het JaxXtival. Zoek een plekje op een van de banken of plof neer in het gras, haal een drankje bij de bar, neem iets lekkers bij de foodtrucks en kom vooral genieten!

Line-up

10 juli - Nienke Dingemans & band
17 juli - Kaas!
24 juli - Dead Singer Society
31 juli - Cracks on Decks
7 aug - Fools Dedication
14 aug - Impakt

Meer info

Springkussen paradijs

T/m 21 juli is het Atik Stadion alweer voor de 5e keer hét springkussen paradijs van Nederland. Het Outdoor Springdorp telt deze editie maar liefst dertig springkussens en is bedoeld voor kinderen van 1 t/m 13 jaar.

Begeleiders mogen gratis mee naar binnen. 

Let's jump!

Myrthe's pop up galerie

Op 4 augustus organiseert Myrthe’s pop up galerie een leuke expo aan de Nieuwe Markt 42 van 12:00 tot 17:00 uur. Wat kun je daar zien? Mooie illustraties zoals Britt Lise van Putten, sprekende foto’s van Vera Konijn en natuurlijk het kleurrijke werk van Myrthe van der Gaag zelf. Britt zal live illustraties maken, Vera gaat foto’s maken en kinderen kunnen onder begeleiding van Myrthe komen schilderen. Dus save the date en voel je welkom.

Kinderfilms in de bioscoop

Tijdens Kids Night toont C-Cinema de leukste kinderfilms op het grote doek. Wat dacht je van Verschrikkelijke Ikke of het tweede deel van Binnenstebuiten? Alle films zijn op vrijdagavond en Nederlands gesproken. 

12 juli: Superkrachten voor je Hoofd
19 juli: Binnenstebuiten 2
26 juli: Bellinga's Pretpark op Stelten
2 augustus: Verschikkelijke Ikke 4
9 augustus: Binnenstebuiten 2
16 augustus: Bellinga's Pretpark op Stelten

Naar de film

Festivalweekend

Het is dat je niet in het Vrouwenhofpark kunt overnachten, want in het weekend van 21 en 22 juli zou dat toch best handig zijn. Met op zaterdag Roosendaal LIVE en op zondag Blommenkinders Festival is een overnachting in de buurt het overwegen waard.

Natuurlijk zijn dit niet de enige evenementen deze zomer, dus neem zeker een kijkje op de UITagenda.

Complete UITagenda

Swing door het landschap

Huur een e-chopper of e-bike en geniet van een geruisloze tocht door de natuur. Vanuit Wouwse Plantage kun je bij Swing door de Pin kiezen voor zes verschillende routes. En toeren rond Roosendaal was nog nooit zo leuk als met de e-choppers van Playdôme Roosendaal. Stap op, geef gas en ontdek het mooie West-Brabant.

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.