Miss Tess Pollemans - Nationale Jeugdronde 2022

Miss Tess Pollemans

'Wat Tess een goede miss maakt? Ze is spontaan, sociaal en staat echt tussen de jongeren in.'

Als klein meisje kwam ze elk jaar kijken, op haar tiende fietste ze meerdere malen mee en nu is ze het gezicht van de 37ste jeugdronde. Tess Pollemans is Miss Nationale Jeugdronde 2022. ‘Het leukste aan miss zijn vind ik dat ik de kinderen kan aanmoedigen en steunen. Ik weet uit ervaring hoe zwaar de jeugdronde kan zijn.’

Nu fietst ze alleen nog maar naar school, maar eerder reed ze mee met de jeugdronde. Door corona kon ze jammer genoeg niet alle jaren meedoen dus besloot de 15-jarige Tess zich op te geven als miss. ‘Het leek me altijd al leuk om miss te worden’, vertelt ze. ‘Die meiden zien er dan zo mooi uit met hun haar en kleding helemaal gestyled, het hele plaatje klopt.’ Van haar misstaken is ze goed op de hoogte. ‘In de karavaan rijd ik voorop de auto en ga het hele parcours mee om de kinderen aan te moedigen. In de avonden reik ik de prijzen uit, loop ik rond, knoop ik gesprekjes aan en ga met de renners op de foto.’

‘Een jeugdronde-miss moet vooral spontaan zijn’

‘Zo’n dag vraagt altijd veel van de meiden’, verklapt Mariska Schijven, zelf oud-miss en al 20 jaar missbegeleidster bij de Nationale Jeugdronde. ‘Ze zijn de hele week van 8 uur ’s ochtends tot 23 uur ’s avonds onder de pannen. Als missbegeleidster ben ik eigenlijk een soort personal assistant. Ik maak de afspraken met sponsoren, rijd haar naar de kapper en terwijl de miss in de visagie zit, haal ik haar bloemen op. ‘s Avonds zet ik haar weer netjes thuis af. Onze miss gaat niet achter op de fiets bij een vriendje of vriendinnetje mee naar huis. We zijn zuinig op onze missen. Wat Tess een goede miss maakt? Ze is spontaan, sociaal en staat echt tussen de jongeren in. Miss Nationale Jeugdronde is er voor alle 420 kinderen en die toegankelijkheid moet ze ook uitstralen’, aldus Schijven.

Miss Tess Pollemans is te volgen op Instagram via @missjeugdronde2022. Opgeven voor Miss Nationale Jeugdronde 2023 kan via je ploegleider of door een mailtje te sturen naar de Nationale Jeugdronde.

 

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.