Wouws Wielerweekend

Wouws Wielerweekend

Een mooie afsluiting van de wielerzomer

In het wielerdorp Wouw was 28 jaar lang geen eigen koers. ‘Het was een doorn in het oog’, vertelt Eric de Regt comitélid van het Wouws Wielerweekend. Nu gaan ze in Wouw voor een jaarlijks weekend als mooie afsluiter van de wielerzomer.  Op 27 en 28 augustus 2022 is de slotkoers. 

Ooit was de Ronde van Wouw een bekende koers, druk bezocht in de regio sinds 1932. ‘In de hoogtijdagen stond het publiek rijen dik om de profs te verwelkomen’, vertelt De Regt. ‘Het succes van de Nederlanders in de Tour de France had een positieve uitwerking op de Ronde van Wouw. In de jaren ’80 hadden wij nog echte wereldtoppers in Wouw.’In 1991 trok het toenmalig comité de stekker eruit vanwege te weinig belangstelling. ‘Terwijl de omliggende dorpen wél allemaal een leuke, eigen koers hadden, bleef Wouw als grootste dorp achter.’

Sfeervol rondje 

In 2019 kwam er een herstart en werd er meteen groots uitgepakt met een compleet wielerweekend. ‘Dat was direct een schot in de roos’, zegt De Regt Door Corona moest het draaiboek na de eerste editie weer in de kast maar dit jaar is het dan echt zo ver. ‘We doen ons best de successen te herhalen. De start en finish is, anders dan in het verleden, voor café Donkenhof. Het parcours gaat als een lus door Wouw en is met bijna 1500 meter gevarieerde ronde. Een sfeervol rondje met een goede ambiance. Aan de organisatie zal het niet liggen want iedereen kan meedoen, dan wel aanmoedigen. Zaterdag staat in het teken van het recreatief fietsen met een familierit van 35 kilometer en toertochten van 80 en 140 kilometer. Op zondag zijn er wedstrijden in alle categorieën: een dikke banden race voor de kinderen, een damesrond en de Wouwse kampioenschappen.

‘We hebben besloten om het Wouws Wielerweekend jaarlijks in het laatste weekend van augustus te houden. Zo zitten we niemand in de weg qua organisatie en hebben we meteen een mooie afsluiting van de wielerzomer.'

 

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.