Vuelta voorpret

Vuelta voorpret

Kom alvast in Spaanse sferen

Zoals wel vaker met hoog bezoek uit Spanje, zijn de dagen voor dé (doorkomst)dag al geladen met feestvreugde. De Spaanse wielerronde La Vuelta start deze zomer in ons land en dat is speciaal. Op de derde dag doorkruizen de renners onze gemeente. Voorafgaand aan de doorkomst is er genoeg leuks te doen om al in de juiste, Spaanse sferen te komen.

De Boulevard kleurt rood

Zo begint het zelfbenoemde ‘episch centrum van de festiviteiten’ de Wouwse Plantage al op vrijdag. Dan er in Ibizastijl wordt warmgedraaid met verschillende dj's. Zaterdagmiddag is er een Spaanse Zeskamp vanaf 12 jaar met daaromheen vertier voor jong en oud zoals spelletjes en springkussens. Zaterdagavond verwelkomt het wielerdorp grote namen als Belle Perez, Django Wagner, Rene Schuurmans en Samantha Steenwijk voor een muziekspektakel met een Spaans tintje.

Op zondag, de dag van doorkomst, kan iedereen zelf op te fietsen springen voor een rondje door de bossen of op de weg. In de middag is de complete etappe te volgen via een groot scherm en zullen oud-profwielrenners de koers voorzien van live commentaar.

De Boulevard kleurt Rood | Bezoek Roosendaal (bezoek-roosendaal.nl)

21 Etapas de Nisipa

Op de avond voorafgaand van de doorkomst van La Vuelta komt Nispen met een smakelijk, cultureel evenement: 21 etapas de Nisipa. In het Openluchttheater Nispen word je getrakteerd op 21 bijzondere bijdragen in Spaanse sferen. Denk aan muziek, dans, toneel  en wielerverhalen van onder andere Nispens beste wielrenner allertijden Luc Suijkerbuijk. Uiteraard kan er ook gesmuld worden van échte Spaanse tapas, sangria of een zomerse (alcoholvrije) cocktail.

21 Etapas de Nisipa | Bezoek Roosendaal (bezoek-roosendaal.nl)

La Vuelta fietsroute

Net als de profs kun jij ook zelf een deel van het parcours van de derde etappe van de Vuelta 2022 rijden. Een samenwerking van VVV Roosendaal, Wielerplatform Roosendaal en Roosendaal Citymarketing brengt speciaal voor deze gelegenheid een nieuwe, bijzondere La Vuelta fietsroute uit. De fietsroute is op te halen bij de VVV-kantoren in Roosendaal, Nispen en Wouw.

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.