Sinterklaas in Roosendaal

Hij komt, hij komt!

Hij komt, hij komt, die lieve, goede Sint. De leukste Sinterklaasfestiviteiten in Roosendaal.

Wanneer de goedheiligman en zijn Pieten voet aan de Roosendaalse wal zetten, barst de Sinterklaasvreugde los. ’s Avonds lopen ze over de daken om schoenen te vullen, maar overdag is de kans groot dat je de Sint en zijn Pieten tegen het lijf loopt. Ontdek wat er allemaal te doen is in Roosendaal en de dorpen.

Intocht in Roosendaal

De pakjesboot komt op zaterdag 12 november rond 13:00 uur aan in de zwaaikom van de Roosendaalse haven. Daar wordt Sinterklaas verwelkomd door burgemeester Han van Midden. Samen met zijn Circus-Pieten, Fiets-Pieten en Snoep-Pieten zal het gezelschap onder begeleiding van muziekgroepen hun intocht door de binnenstad maken. Vol verwachting klopt ons hart…

Intocht in de dorpen

Op zondag 13 november heeft de Sint een druk programma omdat hij die dag wel vier omliggende dorpen bezoekt.  

Pietendisco

Na de intocht in Roosendaal op zaterdag 12 november is de afterparty bij Speeltuin Vrouwenhof die een Pietendisco organiseert. Vanaf 16:00 uur zijn kinderen van harte welkom om te zingen en te swingen op de leukste Sinterklaasliedjes. En wie weet komen de Pieten ook nog een dansje doen. Gratis entree.

  Sinterklaasmiddag Burgerhout

  Buurthuis Keijenburg (Keijenburg 70, Roosendaal) heeft op zondag 13 november een speciale Sinterklaasmiddag waarbij de Sint een optocht door de wijk Burgerhout maakt. 

  Pieten in de binnenstad

  Verschillende Pieten zorgen voor entertainment tijdens de koopzondagen in de Roosendaalse binnenstad. Doe je boodschappen op zondag 13, 20 of 27 november, dan heb je grote kans om Ballon-Pieten en Snoep-Pieten tegen te komen. Ook rijdt er een gratis Pietentreintje tussen 12:00 en 16:00 uur.

  Ontdek de geschiedenis van Sint Nicolaas in Wouw

  In het Grafisch museum ‘In den groenen zonck’ maak je kennis met de geschiedenis van Sint Nicolaas, vind je antieke prentenboeken en krijg je antwoord op vragen als ‘Waarom eten we chocoladeletters met Sinterklaas?’. Te bezoeken op zondagmiddag 20 en 27 november en 4 december.

  Spelletjesmiddag Sinterklaas

  Altijd al een spelletje willen spelen met de Pieten? Grijp je kans tijdens de spelletjesmiddag in het Tolbergcentrum op zaterdag 26 november. Van 12:00 tot 16:00 uur dagen de Pieten je uit en kun je zelfs je Pietendiploma bemachtigen. Volgens de Hoofdpiet brengt Sinterklaas zelf ook nog een bezoek om 15:00 uur.

  Sinterklaas en de inpakmachine

  Alle pepernoten nog aan toe. Als de pakjesboot in een zware storm terecht komt, dreigt het hele Sinterklaasfeest in het water te vallen. Ben je benieuwd hoe dit verhaal afloopt, kom dan op zondag 27 november naar schouwburg de Kring waar er drie voorstellingen van Sinterklaas en de inpakmachine worden gespeeld.

  Terug naar de blogs

  Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.