Sinterklaas in Roosendaal

Hij komt, hij komt!

Hij komt, hij komt, die lieve, goede Sint. De leukste sinterklaasfestiviteiten in Roosendaal.

Wanneer de goedheiligman en zijn Pieten voet aan de Roosendaalse wal zetten, barst de Sinterklaasvreugde los. ’s Avonds lopen ze over de daken om schoenen te vullen, maar overdag is de kans groot dat je de Sint en zijn Pieten tegen het lijf loopt. Ontdek wat er allemaal te doen is in Roosendaal en de dorpen.

Intocht Sinterklaas in Roosendaal

De mijters en pietenmutsjes mogen weer uit de verkleedkist worden gepakt. We hebben van Sinterklaas gehoord dat hij samen met zijn Pieten op zaterdag 18 november 2023 aankomst in de haven van Roosendaal. Wil je niets missen van de aankomst? Zorg dan dat je om 12:30 uur aanwezig bent in het Zwaaigat. Hier kun je genieten van de nieuwste Sinterklaasliedjes. Dans en spring mee op de vrolijke beats. Vang een eerste glimp op van de mijter of de ring van Sinterklaas en voel je hart sneller kloppen als de boot dichterbij komt. Rond 13:00 uur zal Sinterklaas binnenvaren met zijn 300 Pieten. Geef hen samen met de Burgemeester een warm welkom door te zwaaien en strooi met een grote glimlach.

Na de aankomst zal Sinterklaas met zijn stoere witte schimmel door de straten van Roosendaal rijden. Zoek een mooi plekje op langs de route en ontvang de eerste pepernoten van het jaar!

Route
Turfberg, Frans Halslaan, Jac. Vosstraat, Kade, Markt, Raadhuisstraat, Jan Snelstraat, Nieuwe Markt, Roselaarplein, bussluis, Dr. Braberstraat, Markt, Bloemenmarkt, Molenstraat, Burgemeester Prinsensingel, Kloosterstraat.

Pietendisco's

Zodra ze voet aan wal hebben gezet maken de pieten er samen met de kinderen uit Roosendaal graag een muzikaal feestje van tijdens de Pietendisco. Vanaf 15:00 uur is er een groep pieten in theater De Kring te vinden. Een andere groep pieten danst er op los bij Speeltuin Vrouwenhof van 15:30 tot 18:30 uur. 

Intocht in de dorpen

Op zondag 13 november heeft de Sint een druk programma omdat hij die dag wel vier omliggende dorpen bezoekt.  

  Pieten in de binnenstad

  Verschillende Pieten zorgen voor entertainment in de Roosendaalse binnenstad. Doe je boodschappen op 18,19, 25 en 26 november en/of in het weekend van 2 en 3 december? Dan heb je grote kans om snoep- en cadeautjes Pieten tegen te komen.

  De Sinterklaas kamer

  Van 18 november t/m 6 december zijn Sint en pieten druk in de weer in Roosendaal. In winkelcentrum de Passage hebben ze tijdelijk hun pakhuis gevestigd. Kom jij ook kijken?

  Pietenbrunch en kleurwedstrijd

  Op zondag 19 november kun je in de Passage gezellig brunchen met pieten. Ook kun je meedoen met een leuke kleurwedstrijd. Meer informatie volgt snel!

  Spelletjesmiddag Tolbergcentrum

  Op zaterdag 25 november kunnen de kinderen samen met vele Pieten spelletjes spelen in het winkelcentrum van Tolberg. Tussen 12:00 en 16:00 uur kunnen alle kinderen tot 10 jaar hun Pietendiploma komen verdienen mét bijbehorende en welverdiende zak pepernoten. En.. misschien komt Sinterklaas ook nog even een kijkje nemen; rond de klok van 15:00 uur probeert hij daarvoor tijd te maken in zijn drukke schema. 

  Sinterklaas musical

  Ook dit jaar is er weer een Sinterklaasmusical en wel op zondag 26 november 2023. De voorstellingen zijn om 12:00 uur, 14:00 uur en 16:00 uur. 

  Het is bijna 5 december en alle pieten zijn druk bezig met het vullen van de schoentjes. Maar één pietje mag niet mee, omdat hij geen dakdiploma heeft. Wanneer pakjesavond in gevaar dreigt te komen, kan alleen hij het feest nog redden. Met een beetje magie van Sinterklaas leert hij dat alles mogelijk is, zelfs zonder diploma. Een hartverwarmende musical vol humor, spanning en vrolijke Sinterklaasliedjes. Mis deze magische voorstelling niet en kom samen met de hele familie genieten van ‘Sinterklaas en het Hoge Dak’! 

  Rondrit (zwaaien naar de Sint)

  Waarom zwaaien we naar de Sint? Omdat het een magisch moment is waarop we Sinterklaas en de Pieten laten weten dat we blij zijn dat zij ieder jaar weer in Roosendaal zijn. Het is een teken van respect en waardering voor de vriendelijke man die jaarlijks cadeautjes en lekkernijen brengt voor alle kinderen. Maar niet alleen kinderen, ook volwassenen genieten van deze periode en voelen zich weer even kind als ze Sinterklaas en de Pieten voorbij zien komen. 

  Zij beginnen hun rondrit op zondag 3 december om 13:00 uur vanaf de Gastelseweg en eindigen om ongeveer 16:30 uur in de Antonie van Dijckstraat. De route is de dag zelf live te volgen. Bekijk alvast de volledige route van de rondrit.

  De webshop van Sinterklaas

  Wist je dat de Sint tegenwoordig ook een webshop heeft? Daar verkopen zijn Pieten de leukste sintcadeaus, zoals het Sinterklaasboek, een kwartet, memoryspel, buttons en nog veel meer. De opbrengst besteden zij natuurlijk aan leuke sintactiviteiten in Roosendaal!

  Terug naar de blogs

  Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.