Op culinaire tocht in Roosendaal en omgeving

Proef de regio

Proeven van de heerlijke pure smaken die de streek in dit seizoen te bieden heeft. Van verse aardbeien tot een verfrissend biertje. 

Er valt van alles te proeven in de omgeving van Roosendaal en genieten staat daarbij centraal. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verfrissend biertje? Een heerlijk ijsje, gemaakt van verse melk van de boederij? Of huisgemaakte nougat en de lekkerste, zoete aardbeien?

1. Zomerbier

In de zon op het terras, daar gaan we voor deze zomer! En bij zonnig weer hoort natuurlijk een verfrissend biertje. De Roosendaalse brouwerij Laveloos bracht het verfrissende en fruitige bier 'Sikkel' op de markt, waar je bij Het Wapen van Roosendaal en biercafé De Sjoes heerlijk van kunt genieten op het terras. 

2. De Gerda Hoeve

Bij IJsboerderij De Gerda Hoeve, net buiten Nispen, kun je terecht voor heerlijk ambachtelijk bereid ijs. Gemaakt van enkel natuurlijke ingrediënten en verse melk en room, en dat proef je! Ook voor suikervrij ijs en sorbet ijs ben je bij de sfeervolle Hoeve aan het juiste adres. Koel op een zomerse dag dus lekker af met een goed gevuld hoorntje of een heerlijke coupe met vers fruit.

3. Ambachtelijke nougat 

Nougat, een lekkernij uit Frankrijk? Nee hoor, dat hoeft niet. Deze komt gewoon uit Wouw! Emmy Maas van EMmmmy’s maakt nougat van verse noten en honing, zoals een echte patissier deze graag ziet: zacht en vol van smaak. Geloof ons maar, je weet niet wat je proeft! Deze heerlijke nougat kan je online bestellen via de website, maar is ook op diverse verkooppunten te vinden.

4. Het Roosendaalertje

Hét gebakje uit Roosendaal mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Deze romige traktatie voor bij de koffie vind haar oorsprong in de jaren 50. Banketbakker Felix Spaas bedacht deze lekkernij en vernoemde het naar de stad. Vraag er eens naar bij de lokale bakker!

5. Zoete aardbeien

Of je ze nu uit de aardbeienautomaat bij de boer haalt, bij de boerderijwinkel tijdens een mooie fietstocht of op de weekmarkt, ze zijn altijd heerlijk zoet. Snoep ze puur, op een heerlijk gebakje van de bakker of in een verrukkelijk dessert bij een restaurant. 

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.