Ongedwongenheid maakt pumptrack een sport van nu

Nederlandse Pumptrack series

WielerExperience Roosendaal organiseert op 16 juli een van de wedstrijden van de officiële Nederlandse Pumptrack series.

Pumptrack. Voor de meesten onder de 30 jaar heeft dit begrip uitleg nodig. Pumptrack is een sport genoemd naar het circuit waarop wordt gereden. Een geasfalteerde baan met een parcours aan heuvels, bochten en bulten. ‘Een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark’, legt de officiële website uit.

Een pumptrack is geschikt voor alles met wieltjes: (cross)fietsen, steps, skates en boards en daardoor populair bij jong en ouder. Europa’s grootste pumptrack, goed recent één na grootste, ligt aan de Buijenstraat bij WielerExperience Roosendaal. Zij organiseren op 16 juli een wedstrijd in de eerste officiële Nederlandse Pumptrack Series. ‘Dat is een reeks van wedstrijden die wordt gehouden op pumptracks in verschillende steden in Nederland’, legt Carlo Schepers uit, directeur van WielerExperience Roosendaal. ‘Op een pumptrack is het de bedoeling dat je snelheid maakt zonder te trappen. Door te pompen met het lichaam ontwikkel je snelheid.’

Populair bij jongeren

Bij jongeren wint de sport aan populariteit. ‘Pumptrack heeft een grote aantrekkingskracht op jongeren. Het is vooral de vrijheid en de ontspannen sfeer die erbij hoort. Het is een soort scene geworden’, vertelt Carlo Schepers. ‘WielerExperience Roosendaal is een openbaar terrein, je hoeft dus geen lid te zijn van een club en iedereen beoefent zijn sport wanneer het hem uitkomt. Onze ervaring is dat fietsen en steps goed naast elkaar kunnen op een baan. Ook kunnen de banen goed met elkaar gecombineerd worden: mountainbike, pumptrack en Dirt Jump. De veelheid en variatie maakt pumptrack een gewilde sport.’

De Nederlandse Pumptrack Series heeft als doel pumptrack nog meer te profileren als leuke en uitdagende sport. Uiteraard kan Roosendaal met haar toonaangevende pumptrack niet ontbreken. Op 16 juli worden er wedstrijden gereden in diverse categorieën waaronder kids, dames, heren en ervaren rijders.

Meer informatie of aanmelden voor het evenement kan hier.

 

 

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.