Eropuit in de kerstvakantie

December beleef je samen

Roosendaal is klaar voor de kerstvakantie. Met een breed scala aan leuke activiteiten is er elke dag iets te beleven. 

Je hoeft je geen moment te vervelen in de kerstvakantie, want met de kinderen is er in Roosendaal genoeg te beleven. Zowel Eerste Kerstdag als Oud & Nieuw vallen dit jaar in het weekend. Komt dat even goed uit! Dat betekent dat er rondom het feestgedruis lekker veel tijd is om samen dingen te ondernemen.

IJspret op de schaatsbaan

Het kan vriezen, het kan dooien, maar in Roosendaal én Wouw kun je de hele kerstvakantie op het ijs staan. Vrij schaatsen, discoschaatsen, curlen en tuben. In het laatste geval roetsj je met een dikke band van een 2,5 meter hoge baan af. En na al die koude lol, kun je je opwarmen met warme choco in het Icecafé.  

Scrooge, dé kerstmusical

Het klassieke kerstverhaal van Charles Dickens gemaakt tot een bonte, bruisende musicalvoorstelling voor jong en oud. Dompel je met het hele gezin onder in het ware kerstgevoel op 26, 27 of 28 december in theater De Kring.

Grote Kerststal

Wil jij het kerstwonder met eigen ogen aanschouwen? De os, de ezel, de drie koningen en natuurlijk baby Jezus vind je in de grote kerststal van Ton Timmermans. Op 26 december en 1 januari kun jij op kraamvisite in voormalig gemeentehuis Markant in Wouw.

FunZone trampolinepark

De snelste en leukste manier om de kerstpondjes te verbranden is om te gaan springen bij trampolinepark FunZone. Je kunt je uitleven in de verschillende area's en de coolste tricks oefenen. Ga voor een zachte landing in de foampit of waag je over het freerunningparcours. Fun gegarandeerd.

Museum Tongerlohuys

Het lugubere verhaal van de reus die handen afhakte van zeelui wanneer zij weigerden tol te betalen, wekt de interesse bij kinderen. Deze kerstvakantie vind je in het Tongerlohuys de tentoonstelling ‘De hand van Antwerpen’. Een educatief uitje over hoe Antwerpen aan zijn naam kwam, speciaal voor dappere krijgers.

Nieuwjaarswensen drukken

In het grafisch museum In den Groenen Zonck in Wouw kunnen kinderen nieuwjaarswensen drukken. Ze mogen met antieke houten letters aan de slag op een oude drukpers. Bijzonder om mee te maken. Exclusief op 27 december en 1 januari.   

Playdôme

Kerst was nog nooit zo leuk. Kom naar Playdôme en waan jezelf écht even in een andere wereld, namelijk in: de Alpen! Dit jaar beleef jij Kerst in Oostenrijkse wintersportgebied Serfaus-Fiss-Ladis. En er is genoeg speeltijd, want tijdens de kerstvakantie zijn ze 14 dagen open. Dus wat ga jij doen? Curlen, bowlen, karten, lasergamen of hakbijl gooien?

Discozwemmen

Swingend en zwemmend het jaar uit tijdens de eindejaarsdisco bij zwembad De Stok. Voor alle zwemfanaten tussen de 5 en 13 jaar met A-diploma op zak.

Minidisco – Het feest van tante Rita

Zingt jouw kind ook altijd mee met Tsjoe Tsjoe Wa? Met voeten naar binnen en tong naar buiten? Jup, dan moeten jullie op 5 januari met je theater De Kring. De knotsgekke musical Minidisco – Het feest van tante Rita brengt de bekendste hits naar de schouwburg. Na afloop gaat het feestje verder met een meedans-minidisco in de foyer.

Pannenkoekenbakker

Bij vakantie horen pannenkoeken. En de allerlekkerste vind je in Heerle bij de Pannenkoekenbakker. Het pannenkoekenhuis bevindt zich in een sfeervol pand met een ruime speeltuin buiten en speelruimte binnen. Het enige probleem is dat wij nooit kunnen kiezen tussen de 250 verschillende pannenkoekvariaties…

Wil de Krokodil

Een heerlijke film voor in de kerstvakantie is Wil de Krokodil. Een gezin dat nieuw is in New York, een zingende krokodil op zolder, een boze buurman en goede muziek. Ingrediënten voor een hilarische familiefilm. Vanaf december te zien in de bioscoop C-Cinema.

Terug naar de blogs

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.