9x tips voor de herfstvakantie

Eropuit in de herfst

De leukste activiteiten die je in Roosendaal kunt doen tijdens de herfstvakantie.

De herfstvakantie is in zicht, tijd voor leuke uitstapjes met de kinderen. Wat is er te doen in Roosendaal? Wij zetten 9 tips voor je op een rij.

  1. Familiemusical Kruimeltje in de Kring 

De vakantie begint op 24 oktober goed met een bezoek aan de familiemusical Kruimeltje. De ondeugende straatjongen beleeft weer een hoop avonturen in de zoektocht naar zijn familie. Het klassieke verhaal van vriendschap en het volgen van je dromen is in een nieuw jasje gestoken. Maandagmiddag was nog nooit zo leuk als je met het hele gezin huppelend en zingend schouwburg De Kring uitkomt. 

  1. Knuffelen op kinderboerderij Minnebeek 

Leuke dingen hoeven niet veel geld te kosten. Zo kun je bij kinderboerderij Minnebeek onder andere knuffelen met konijnen en geitjes aaien, ook zijn er enkele speeltoestellen. Nog niet uitgespeeld? Op een paar honderd meter verder de wijk Tolberg in, vind je een speelveld met nog meer leuke speeltoestellen.  

  1. Gamen in Visdonk 

Nergens beleef je de herfst zo puur als in het bos. In Visdonk kun je wandelen, fietsen, hutten bouwen en is er een speeltuin. Sinds kort kun je in het Roosendaalse bos op maat gemaakte online games spelen. Met je smartphone en de Walky games app maak je van een boswandeling een interactief spel. Je kunt kiezen tussen Walky’s wereldreis (6-12 jaar) en Jules Verne Escape Game (12 +). Tip: neem na afloop iets lekkers bij Brasserie T-huis.  

  1. Op de pedalen bij de WielerExperience  

Wist je dat in Roosendaal het grootste pumptrack parcours van de wereld staat? Een baan van maar liefst 3500 meter voor ‘alles met wielen’. Leef je in de herfstvakantie uit op je fiets, step, skeelers of BMX op de Wielerexperience. 

  1. Speeltuin Vrouwenhof 

Lekker buitenspelen bij Speeltuin Vrouwenhof is altijd een feest. Tijdens de herfstvakantie dagelijks geopend van 10:00 tot 20:00 uur. Het terras van het bijbehorende pannenkoekenrestaurant is een prima plek om je als (groot)ouder te installeren terwijl de kinderen zichzelf vermaken.  

  1. Shoppen en spelen in Designer Outlet Roosendaal 

Kunnen jouw kids nog wel een nieuwe outfit gebruiken? Ga dan een gezellig middagje shoppen bij Designer Outlet Roosendaal. Mooie merken zoals Tommy Hilfiger Kids, Nike, Adidas en Tumble ‘n Dry met dikke kortingen. Nog iets om enthousiast van te raken is Rosie’s Play Area, een gedeelte met glijbaan, klimtoestellen en minitrampolines waar de kinderen lekker kunnen spelen.  

  1. Spelen bij Playdôme Roosendaal 

Samen spelen doe je in de Roosendaalse Alpen van Playdôme waar je met de familie kunt hyperbowlen, playkarten, hakbijlgooien, lasergamen en funcurlen. Klassiek vermaak in een innovatief jasje. Dit multi-activity center heeft alles om er een toffe dag van te maken. En heb je na alle inspanning trek gekregen, dan kun je je tegoed doen aan schnitzels en flammkuchen.  

  1. Griezelen in de herfstvakantie 

Ga jij liever griezelen? Zondag 23 oktober is er een Kids Halloween Event in Roosendaal. Hol je eigen pompoen uit en loop mee met een trick-or-treat-tocht. Of ga lekker knutselen en springen op het griezelkasteel. Er is een heleboel leuks te doen in een spannend sfeertje voor kinderen tussen de 3 en 13 jaar. 

Roofvogels met scherpe klauwen, een vlammende vuurshow en griezelige figuren tussen de speeltoestellen. Speeltuin het Vrouwenhof verandert voor Halloween in een griezelspeeltuin. Op vrijdagavond 28 oktober van 17:00 - 22:00 uur geldt: hoe donkerder hoe enger. Kom dan, als je durft.

Terug naar blogs

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.