Kennismaken met de wielersport

Gratis fietsclinic

Een dag na de doorkomst van de ZLM Tour kunnen kinderen en jongeren tussen de 4 en 15 jaar zelf proeven van de wielrennerij.

Kennismaken met mountainbiken, pumptrack en wielrennen. Op zondag 11 juni kan het allemaal op de WielerExperience Roosendaal, helemaal gratis zelfs. Een initiatief van Stichting Wielercomité Nispen die de clinics organiseert om de fietsport onder de jeugd extra te promoten.

Een dag na de doorkomst van de ZLM Tour kunnen kinderen en jongeren tussen de 4 en 15 jaar zelf proeven van de wielrennerij. ‘Dat doen we door de jeugd op speelse wijze kennis te laten maken met de wielersport’, vertelt Richard Konings, erevoorzitter van het Wielercomité Nispen. ‘Pumptrack vinden de meeste jongeren geweldig, met dat als uitgangspunt introduceren we ook andere disciplines.’ Zelfs kinderen zonder eigen fiets of helm kunnen aan de fietsclinics meedoen, voor hen regelt de organisatie materiaal. ‘Voor professionele begeleiding en materiaal werken we samen met WielerExperience Roosendaal, Jumbo Visma Ready 2Race en Wielervereniging RSC De Zuidwesthoek  die zelf ook traint op de WielerExperience’, vertelt Konings.

Dikke Banden Race Nispen

‘We vinden het belangrijk om de jeugd meer te laten sporten’, aldus Konings. Even weg van de schermpjes en videospelletjes en juist de trappers op. Zoals bij meerdere wielerevenementen deze zomer, kunnen kinderen tijdens de Ronde van Nispen (zondag 2 juli) deelnemen aan een Dikke Banden Race. Een gratis wielrenwedstrijd waarbij kinderen tot 15 jaar op hun eigen fiets mee kunnen doen. Konings: ‘Zelfs aan de allerkleinsten is gedacht want al vanaf 2 jaar mogen peuters op de eigen loopfiets een paar honderd meter racen.’

Inschrijven voor de clinics en de Dikke Banden Race kan via de website: www.rondevannispen.nl/inschrijven

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.