Festival Op de grens

Festival Op de grens 2022

Niet gewend om naar het theater te gaan? Festival Op de grens brengt theater naar jou toe: op straat en zelfs tot in je favoriete kroeg. 

Het West-Brabantse nazomerfestival strijkt op zaterdag 10 en zondag 11 september neer in hartje Roosendaal en opent het culturele seizoen. Lees over de leukste acts en voorstellingen waarvan er een heleboel gratis te bezoeken zijn.

Gratis meepakken

De straattheateracts betrekken vaak nietsvermoedende voorbijgangers graag bij hun kunsten. De Wasman zoekt verbinding door het publiek te vragen of hij jouw handen zou mogen wassen. Zo maakt hij van een dagelijks gebruik een bijzondere belevenis. Iets te intiem? Ontspan dan met een biertje in café Sjoes, het Wapen van Roosendaal of de Raatskelder. Daar staan drie verschillende cafétheatervoorstellingen gepland. Jonge meiden die de grens op zoeken in ‘Stairway to heaven’, een musical over het dagelijks leven van een activisten en een tragikomische monoloog over proberen en mislukken. Allemaal gratis toegankelijk.

 

Leuk met de kids

Festival Op de grens biedt ook de jongste generatie een mooie gelegenheid kennis te maken met cultuur. Het hele weekend is het komisch poppen- en maskertheater AF! een leuke optie voor de hele familie. In Cocon (8 +) kruip je met koptelefoon en een deken in een eigen cocon om naar een verhaal te luisteren. Liever actief bezig? Loop of ren dan in het levensgrote hamsterrad om je eigen stroom op te wekken. Op zondag vertelt Hakim (oud Sesamstraat) de waarheid over de wolf in een heel eigen versie van het sprookje Roodkapje.

Theater minnend publiek

Een doorgewinterde theaterganger of gewoon avontuurlijk ingesteld? Ook dan is er genoeg te beleven bij Festival Op de grens. Wees getuige van de eerste stappen naar buiten van twee zussen die schuilen voor de oorlog tijdens de intieme campervoorstelling Vlucht (4 personen per keer). Kies voor een concert in het buitengebied van Roosendaal. Je stapt op bij de bushalte op de Markt en arriveert bij Allemand, een muzikaal eerbetoon aan de ecologie van plattelandscomponist Rossum en ensemble HAY!

Meer informatie

Op de website www.fodg.nl vind je het complete programma en kun je alvast kaarten bestellen voor je favoriete voorstelling. De entreeprijzen variëren van gratis tot maximaal €10 per voorstelling. Kun je niet kiezen? Voor €20 kun je een dagpas aanschaffen die toegang biedt aan alle voorstellingen van die dag.  


 

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.