Proef de smaken van de wereld

Culinaire wereldreis

Een vakantie valt of staat voor veel Roosendalers met het lekkere eten en een fijne ambiance. We zijn niet voor niets échte Bourgondiërs. Wil je even cultuur proeven? Wij hebben de leukste tips voor je op een rij gezet. 

Is jouw vakantie naar Japan geannuleerd, maar had je enorm veel zin in sushi? Of wil je juist de smaak van Italië beleven in aanloop naar je vakantie naar Toscane? Ga dan op culinaire reis door Roosendaal!

Italië

Pasta, pizza’s of een heerlijke frisse salade. Italië staat bekend om de heerlijke gerechten en dat weet ook Tom Dusseldorp van Hasta la Pasta. Medio juni 2020 opende dit Italiaanse restaurant de deuren en daar zijn de thuisblijvers maar al te blij mee. Puur genieten op zijn Italiaans, in een gezellige en ontspannen sfeer. Dit kan ook bij Toti Italy in Roosendaal en bij De Pastabar in Wouw. Hier proef je tongstrelende Italiaanse gerechten die vers voor je bereid worden. Kies voor gerechtjes om te delen óf voor je eigen bord met Italiaans lekkers.

Indonesië

Zag jij je vliegreis naar de tempels in Bali in duigen vallen maar liep het water je al in de mond bij de gedachte aan het heerlijke Balinese eten? Breng dan een bezoek aan Bali Baru op de oude Markt in Roosendaal. De Balinese keuken wordt gekenmerkt door rijst, kip of varkensvlees, tempé, tahoe, ei en diverse groenten en kroepoek.

China en Japan

Of je nu kiest voor Teppan Yaki of het all-you-caneat-concept. Bij Osaka ga je altijd met een volle maag naar huis. Hier proef je de smaken uit Azië. Van Chinese loempia’s, bami en nasi tot Japanse sushi. Laat je vis of vlees à la minute bakken op de grill of kies voor het buffet. De keuze is hier in ieder geval enorm. Eén voordeel van het thuisblijven in eigen land? Voor de kinderen hebben ze ook gewoon frikandellen en bitterballen!

Wereldkeuken

Bonnefooi is een Roosendaals eetcafé dat mensen verbindt met wereldse gerechten, warme en koude dranken van unieke merken en een warme service. De menukaart staat vol met toegankelijke, wereldse gerechten: gemaakt met liefde en verse ingrediënten. Zelf omschrijven de eigenaren het dan ook als smaakvol soulfood en dat kunnen we alleen maar beamen. Probeer verschillende smaken, combineer ze en proef de smaken van de wereld.

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.