5x zomerse fietsroutes in Roosendaal

Op de pedalen!

Ontdek Roosendaal en omgeving op de fiets deze zomer. De mooiste fietsroutes langs de leukste plekjes, picknickmand mee en gaan!

In de omgeving van Roosendaal kun je prachtig fietsen. Van een klein tochtje tot heel wat kilometers flink doortrappen: net waar je zin in hebt. Deze vijf routes lenen zich uitstekend voor een zomerse fietstocht!

  1. Vlietroute West

Een flinke route van 44 kilometer, door Oud Gastel, De Heen en Steenbergen. Vernoemd naar de rivier de Vliet, die start vanaf de Roosendaalse Kade. De route gaat langs sluizen, polders, een fort en verschillende historische bezienswaardigheden, zoals het voormalig stadhuis in Steenbergen. Onderweg zijn er uiteraard genoeg plekjes om even te pauzeren!

  1. Spoorroute Noord

In deze 37 kilometer lange fietsroute verken je de omgeving tussen het spoor richting Breda en Rotterdam. Uiteraard fiets je langs het mooie stationsgebouw van station Roosendaal, dat sinds 1907 op deze locatie in gebruik is. De route gaat vervolgens door Zegge, Bosschenhoofd, Hoeven en Oudenbosch, waar een van de oudste stations van Nederland te vinden is.

  1. Plantageroute West

Een prachtige, natuurrijke route van 32 kilometer die je door het buitengebied van Wouw en Wouwse Plantage stuurt. Bijzonder feitje: in Wouwse Plantage vind je de oudste productiebossen van Nederland! Sluit de route af in het gezellige dorp Wouw, waar je heerlijk op een terras neerstrijkt voor een verkoelend drankje en wat lekkers.

  1. Boerderijwinkelroute Zuid-Oost

In ruim 40 kilometer fiets je langs de leukste boerderijwinkels waar je allerlei verse producten kunt kopen die zo van het land komen. Onderweg doe je de dorpen Nispen, Bosschenhoofd en Zegge aan, waar je verschillende fruitautomaten en winkels tegenkomt. Niet alle winkels liggen pal aan de route, dus af en toe even afwijken is zeker de moeite waard!

  1. Bevrijdingsroute Stad

Dankzij de afstand van 10 kilometer is dit ook een perfecte route om met kinderen te fietsen. De route gaat langs verschillende historische hoogtepunten in Roosendaal en komt op plekken waar je nog niet eerder bent geweest. Wist jij bijvoorbeeld dat er midden in de stad een echte bunker te vinden is? Ga op ontdekkingstocht met deze bijzondere route!

De routes zijn ook verkrijgbaar bij de VVV Roosendaal, VVV i in Wouw en VVV i in Nispen.

Meer fietsroutes

Heb je alle vijf routes uitgefietst en wil je meer? Of ben je gewoon benieuwd naar de andere fietsroutes in en om Roosendaal? Bekijk dan het complete overzicht.

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.