10x Doen in december in Roosendaal

December beleef je samen

Roosendaal pakt uit met een lading aan sfeervolle activiteiten. Zo kom je de winter zeker door.

December in Roosendaal brengt vermaak voor jong en oud. Hoewel het verleidelijk is om de donkere dagen binnenshuis te slijten, zou het zonde zijn als je de leukste tijd van het jaar niet samen met ons beleeft. Dompel je onder in de festiviteiten en je zult geen moment kou lijden. Dit is er te doen in Roosendaal.

Advent Ramenroute

Niks zegt december als een adventkalender. In Nispen pakken ze het groots aan. Elke dag van 1 december t/m 24 december zal een mooi versierd raam in het dorp onthult worden, vergelijkbaar met het raampje dat je bij een kalender opent. Te samen vormen ze een sfeervolle wandelroute geknipt voor de donkere dagen. 

Schaatsen

December begint goed want we kunnen weer schaatsen op de Kade bij Roosendaal on Ice. We zijn weer allemaal even kind wanneer we over het ijs mogen glijden. Na afloop staat de warme chocolademelk met slagroom voor je klaar in het Icecafé.

Winterbbq

Winterse knusheid en vlammende gerechten. Een winterbbq is hot. Helemaal als je het combineert met de Spaanse warmte van Pinxos. Op vrijdag 2 december kun je vanaf 18:00 uur terecht. Je vindt deze parel op een verscholen plekje in de Raadhuisstraat. 

Dag Sinterklaasje

Een laatste groet en tot volgend jaar. Het Sint Nicolaas Comité zorgt dit jaar voor een feestelijk afscheid. De dag voor pakjesavond, op 4 december, kun je de Sint en zijn Pieten alvast uitzwaaien. Zo kunnen onze Spaanse vrienden zich opmaken voor de drukste dag van het jaar en daarna huiswaarts keren. 

Sterren kijken

Een filmpje kijken op zaterdagavond kan natuurlijk gewoon op de bank maak je speciaal wanneer je naar het openluchttheater in Nispen komt. Zaterdag 10 december vertonen ze de Deense film Druk (Deens voor dronken). De film heeft 9 prijzen gewonnen waaronder een Oscar voor de beste buitenlandse film. Onder de blote hemel naar de sterren kijken op het doek, veel romantischer wordt het niet.

Hartverwarmend Festival

Het weekend van 10 en 11 december wordt magisch mooi dankzij het Hartverwarmend Festival in de binnenstad van Roosendaal.

Struin over de hartverwarmende Wintermarkt waar creatieve makers, winkeliers en horeca uit de regio hun mooiste en lekkerste producten uitstallen. Aangekleed met winterse kraampjes, straatartiesten en een gospelkoor belooft het een winters wonderland te worden.

De Magische lichtjestocht is een route voor kinderen door de binnenstad. In de etalages liggen letters verstopt die samen een toverzin vormen. Een leuk uitje waarmee je verschillende prijzen kunt winnen.  

Hap-Stap-Shop tocht. Tijdens de wintereditie van het populaire Hap-Stap festival ontdek je de lekkerste plekjes in Roosendaal.

Voor de fijnproevers is de culinaire tocht een smakelijke activiteit. Wandel langs vier verschillende restaurants waar je overal een gang kunt proeven.

Late night shopping

Of je nu nog een eigen kerstoutfit nodig hebt of losgaat op cadeautjes, in december moet je natuurlijk shoppen. Designer Outlet Roosendaal houdt haar designerstores lekker lang open op 16, 17 en 18 december zodat jij helemaal los kunt gaan in de meer dan 85 winkels.

Vuurwerk in de Zwaaikom

Vesta Vuurwerk laat op zaterdag 17 december weer haar mooiste producten zien in de Zwaaikom in Stadsoevers. Zelf noemen ze het een pyromusical: de vuurwerkshow op muziek met special effects en lasers. Onder het genot van een kopje koffie, thee of warme chocolademelk kun je inspiratie opdoen voor een knallend uiteinde.

Jingle all the way

Tongerlo Kerst. Op het meest knusse plein van Roosendaal zing je mee met de mooiste kerstliedjes en bekendste kerstkrakers. De Kerstman brengt je hoogstpersoonlijk met zijn Kerstexpress naar de Markt en natuurlijk zijn er ook genoeg winterse versnaperingen te krijgen. Vermaak voor jong en oud.

Scrooge de kerstmusical

Kerst is geen Kerst zonder dé kerstmusical Scrooge. Stichting JONG! Theater speelt maar liefst 5 voorstellingen in theater De Kring. Een bruisende musical gebaseerd op de klassieker A Christmas Carol van Charles Dickens. Laat je onderdompelen in het ware kerstgevoel met deze  familievoorstelling.

Terug naar de blogs

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.