Roosendaal brengt bekers naar de bar

Bekersysteem

Dit jaar vieren we duurzaam feest tijdens carnaval! We brengen de plastic bekers naar de bar.

Dit jaar gelden er landelijk nieuwe regels rondom wegwerp plastic. Daarom brengt Roosendaal dit jaar tijdens Klûnen en carnaval plastic bekers terug naar de bar, waar ze worden ingezameld en opgestuurd voor recycling. Het concept is simpel: je betaalt een eenmalige bijdrage bij het bestellen van je eerste drankje. Vervolgens lever je elk volgend rondje je oude beker in en krijg je je nieuwe drankje in een nieuwe beker mee. Klaar met feesten? Dan krijg je voor je laatste plastic beker een bekermunt mee die je een volgende keer weer kunt gebruiken voor je eerste drankje. 

Bekers inleveren tijdens Carnaval

Tijdens carnaval brengen we in Roosendaal bekers naar de bar. De bekermunt die je voor jouw laatste beker bij het Klûnen gekregen hebt kun je hier inwisselen voor nieuwe plastic beker. Heb je niet geklûnd? Geen probleem, je betaalt dan een halve neutmunt voor je eerste plastic beker. Vervolgens werkt het weer als volgt; je ruilt elke nieuwe bestelling je oude beker in voor een nieuwe. Geen nieuwe bestelling meer nodig? Dan lever je je laatste plastic beker in en vraag je om een bekermunt. Met deze bekermunt kun je de volgende dag een nieuwe beker halen zonder weer een halve neutmunt te hoeven betalen. Bewaar deze munt dus goed!

De laatste dag van carnaval lever je uiteraard je beker gewoon in, de bekermunt die je dan krijgt is weer te gebruiken bij alle volgende evenementen in Roosendaal waar dit systeem wordt gehanteerd. Het Bekers naar de bar-systeem is een recyclesysteem. Je kunt de beker dus alleen voor een nieuwe beker of bekermunt inleveren. Er is geen sprake van statiegeld. 

Rondje geven

Wil je een rondje geven? Of wil je gewoon niet zo vaak in de rij hoeven te staan? Aan de bar kun je ook vragen om een pitcher. Deze pitcher heeft een inhoud van 1,5 liter. Daar schenk je met gemak zes drankjes uit! Voor zo'n pitcher betaal je in tegenstelling tot de bekers wél statiegeld. Wanneer je de pitcher weer inlevert krijg je deze 10 euro weer terug. Je betaalt uiteindelijk dus enkel voor de inhoud van de pitcher: zes drankjes/consumpties. Zo kun je zonder extra kosten toch een rondje geven.

Laatste beker? Vraag een bekermunt

Laatste drankje? Lever dan jouw plastic beker in bij de bar en vraag om een bekermunt. Stop de bekermunt in je portemonnee en bewaar deze goed! Met carnaval kun je de munt aan de bar weer gebruiken om te betalen voor je eerste nieuwe beker.

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.