5 (verborgen) plekken om te ontdekken

Verborgen plekjes

In en rondom Roosendaal valt er van alles te doen, beleven en ontdekken. Zo zijn er tal van (verborgen) plekken te vinden zijn waar je heerlijk kan vertoeven en genieten van de rust.

Wist je dat er tal van (verborgen) tuinen en plekjes in en rondom Roosendaal zijn waar je heerlijk kan genieten? We zetten de leukste (onontdekte) plekjes op een rij:

1. Turftuin in Nispen

Je zou er zo voorbij fietsen, maar achter de kerk van Nispen ligt een kleine, maar mooie tuin verscholen. Haal bij Café Tivoli een heerlijk ijsje om vervolgens op een van de bankjes of op te tribune van het openluchttheater te genieten van het zonnetje.

2. De Paterstuin

De Paterstuin aan de Kade, een plek voor ieders rust en bezinning. De tuin van de Onze Lieve Vrouwekerk is met recht een verborgen pareltje die velen dagelijks voorbij rijden zonder dit te weten. De tuin grenst aan het water van de Molenbeek. Monumentale bomen en stenen scheidingsmuur, bruggetje over de vijver, kruisbeeld en serre, geven inspiratie om een goddelijk idee te krijgen. Hoe je er komt? Naast makelaar Bob van Dijk (Kade 37) is een hekje naar een vlonder te vinden. Volg deze en neem de trap omhoog om in de Paterstuin te komen. De tuin is van 10.00 uur tot 17.00 uur open voor publiek. Je kunt er een kleine wandeling maken of op een bankje genieten van de serene rust.

3. DE-Toltuin

Dit plekje is iets makkelijker te vinden dan zijn twee voorgangers. DE-Toltuin is een educatief speelpark, vol met eetbaar groen midden in de woonwijk Tolberg in Roosendaal. Jong en oud maken dagelijks gebruik van de tuin: voor het kweken en oogsten van kruiden of groenten, om lekker te spelen of om elkaar te ontmoeten. Een groeiend aantal vrijwilligers met verschillende achtergronden helpen mee in de ontwikkeling en schoolkinderen krijgen er praktijklessen. De opbrengst van het eetbaar groen gaat naar de voedselbank. Bezoekers zijn van harte welkom om een kijkje te nemen.

4. Kapelberg

In de koudere seizoenen kun je dit kapelletje vanaf de snelweg spotten, maar in de lente en zomer wordt zij omgeven door groen en daardoor aan het oog onttrokken. De kapel stamt uit 1897 en was met name bedoeld voor (Maria-)bedevaarten. Nieuwsgierig geworden? Stap dan op de fiets en volg de Rijke Roomse fietsroute die je langs dit unieke plekje voert!

5. Mariagaard en -kapel

Dit hofje is opgericht in 1617 en maakt een riante en bijna deftige indruk. Soms staan bezoekers wat twijfelend aan het hek van het woonhofje, maar wanneer deze open staat ben je van harte welkom om er een kijkje te nemen!

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.