Op culinaire tocht in Roosendaal en omgeving

© NOESJmoments

Proef de regio

Proeven van de heerlijke pure smaken die de streek in dit seizoen te bieden heeft. Van verse asperges en aardbeien tot een verfrissend briertje. 

Er valt van alles te proeven in en uit Roosendaal, Wouw, Wouwse Plantage, Nispen, Heerle en Moerstraten. Genieten staat daarbij centraal. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verfrissend biertje van een van de lokale brouwerijen? Of een heerlijk (afhaal)diner met verse asperges en als toetje de lekkerste, zoete aarbeien?

1. Verse asperges

Het witte goud wordt rondom Roosendaal volop verbouwd. In verschillende boerderijwinkels kun je de lekkerste asperges geschild en verpakt meenemen. Wel zo makkelijk en ook nog eens supervers! Geen zin om zelf te koken, maar wel trek in asperges? Bestel dan een smaakvol aspergemenu bij een van de lokale horeca.

2. Ambachtelijke nougat 

Nougat, een lekkernij uit Frankrijk? Nee hoor, dat hoeft niet. Deze komt gewoon uit Wouw! Emmy Maas van EMmmmy’s maakt nougat van verse noten en honing, zoals een echte patissier deze graag ziet: zacht en vol van smaak. Geloof ons maar, je weet niet wat je proeft! Deze heerlijke nougat kan je online bestellen via de website, maar is ook op diverse verkooppunten te vinden.

3. Het Roosendaalertje

Hét gebakje uit Roosendaal mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Deze romige traktatie voor bij de koffie vind haar oorsprong in de jaren 50. Banketbakker Felix Spaas bedacht deze lekkernij en vernoemde naar de stad. Vraag er eens naar bij de lokale bakker!

4. Zoete aardbeien

Of je ze nu uit de aardbeienautomaat bij de boer haalt, bij de boerderijwinkel tijdens een mooie fietstocht of op de weekmarkt, ze zijn altijd heerlijk zoet. Snoep ze puur, op een heerlijk gebakje van de bakker of in een verrukkelijk dessert van lokale restaurants.

5. Lentebier

In de zon op het terras. Met welke temperaturen we vanaf 28 april eindelijk weer op het terras zullen zitten, is nog onzeker. Het weerbeeld is zeker niet slecht, en als de zon schijnt, schijnt ‘ie ook best hard. Eventjes insmeren als je lang zit is dus zeker geen overbodige luxe. Wat wordt jouw eerste biertje in de zon? Bij zonnig weer hoort natuurlijk een verfrissend, blond bier. Zoals Wappie, een zeer toegankelijk biertje van Het Wapen van Roosendaal. Ook vers getapt voor thuis. Of kies eens voor Jumelage, het bier van Café De Sjoes.