Picknickplekken in Roosendaal

De mooiste picknickplekken

Zodra het lekker weer is, breekt het picknickseizoen weer aan. Leg verschillende kleedjes neer op 1,5 meter afstand van elkaar en geniet van het mooie weer. Door heel Roosendaal zijn de leukste picknickplekjes te vinden. Weet je niet zo goed waar je moet zijn? Wij zetten wat tips voor je op een rij!

Haal het meeste uit de zonnige dagen met een gezellige picknick! Bestel heerlijke hapjes To Go vol lekkers bij een van de lokale horeca, kleedje mee en hup naar je favoriete plek! Gelukkig zijn er genoeg mooie plekken in onze groene stad en dorpen. Van mooie parken tot aan urban picknicken midden in het centrum: dit zijn onze favoriete picknickplekken. 

1. Emile van Loonpark

Picknicken in de binnenstad
Lekker dicht bij de stad, maar het voelt alsof je midden in de natuur zit: in het Emile van Loonpark kun je in alle rust genieten van jouw picknick. Ga lekker met je kleedje in het gras zitten of strijk neer op een van de vele bankjes. Er is water, zon en schaduw. Wat wil je nog meer? Loop langs de bibliotheek onder het tunneltje door en je bent er!

2. Burgemeester Coenenpark

Pareltje net buiten het centrum
Net buiten het centrum, gelegen in de statige Parklaan, vind je het Burgemeester Coenenpark. Ook dit park ligt aan het water en is op zomerse dagen ideaal voor een picknick. Met aan het eind van het park een groot voetbalveld en kleine speeltuin is dit ook een fijne plek om met de kids naartoe te gaan.

2. Vrouwenhofpark

Je eigen picknickfestival
Bekend van de food- en muziekfestivals: het Vrouwenhofpark. Aan de ene kant van het park kun je lekker sportief bezig zijn bij de skatebaan, en aan de andere kant van het park kun je prima je picknick uitstallen op voldoende afstand van elkaar. Je hebt hier wat minder schaduw op het open veld, dus perfect voor echte zonliefhebbers!

3. Burgemeester Godwaldtpark

Groot, groter, grootst
Ben je op de fiets? Dan ben je zo in het Burgemeester Godwaldtpark. In dit ruim opgezette park zoek je op warme dagen verkoeling onder de enorme bomen of lig je lekker te genieten in de volle zon. Voldoende plek en heerlijk rustig, op steenworp afstand van de levendigheid van de stad.

4. Nieuwe Markt

Urban picknick
Picknicken op de Nieuwe Markt? Tuurlijk! Misschien niet op je kleedje op de grond, maar er zijn genoeg plekken om even te zitten op een bankje. Zo kun je tijdens het shoppen of in je werkpauze dichtbij even een rustmomentje pakken in de vorm van een lekkere, ontspannen picknick midden in de binnenstad.