Dagje Roosendaal met jonge kinderen

Samen een dagje weg

Erop uit met het hele gezin. Een dag waarop iedereen met volle teugen kan genieten, ook de allerkleinsten. Roosendaal nodigt je uit!

In de zomer willen we niets liever dan er even tussenuit met het hele gezin. Lekker naar buiten. In en om Roosendaal is gelukkig genoeg te zien en te doen. Fantastisch zomerweer of een druilerige dag: voor elk moment vind je wel iets leuks. Op zoek naar een leuk dagje uit met de kids? Roosendaal nodigt je uit! Want hier gaan ze zich zeker vermaken.

 

  1. Natuurpad

Begin de dag bij Natuurpoort Visdonk, waar speciaal voor de kinderen een natuurpad is aangelegd vol natuurweetjes. Je loopt langs een bijenhotel, ontdekt hoe vleermuizen leven en voelt hoe het is om als een specht in een boom te hakken. Parkeer de auto bij de parkeerplaats ter hoogte van de kruising Zundertseweg/Rozenvendreef en volg de witte pijlen voor de hele route van 2,5 kilometer.

Voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar is er ook een leuke speurtocht uitgezet: ‘Speuren op Visdonk’. Tijdens deze speurtocht beleef je de natuur van Visdonk op een hele leuke en actieve manier. Volg de route door het bos van 3,4 kilometer en voer de opdrachten uit die in de speurtochtwaaier staan. Als je alle opdrachten hebt gedaan, kun je het geheimschrift ontcijferen. Zo kom je van alles te weten over de dieren en de planten die hier leven. En je kunt een eigen 3D-vos knutselen! De speurtochtwaaier kost € 4,50 en is te koop bij Lodge Visdonk, Brasserie T-Huis en VVV Roosendaal.


 

  1. Speeltuin Vrouwenhof

Zijn alle broodjes en pakjes drinken op of hebben jullie lekker op het terras gezeten bij Brasserie Lodge Visdonk (gelegen naast het startpunt van het natuurpad)? Breng dan een bezoek aan Speeltuin Vrouwenhof, een ruim opgezette speeltuin waar werkelijk aan alles is gedacht. De auto parkeer je overigens gewoon voor de deur, geen tijd te verliezen!

  1. Pannenkoeken eten

Een kabelbaan, glijbanen en allerlei klimtoestellen: je hebt geen kind aan ze in Speeltuin Vrouwenhof. En het fijne is dat hier ook aan de innerlijke mens is gedacht: bij de speeltuin is namelijk een pannenkoekenrestaurant gevestigd mét terras. Kijk dus vanaf het terras heerlijk naar de spelende kinderen, om de dag samen af te sluiten met een heerlijke pannenkoek.

Liever de stad uit? Bij De Pannenkoekenbakker in Heerle is het iedere dag pannenkoekendag! Voor de jonge gastjes hebben zij speciale kinderpannenkoeken om de 'kleinere' honger te stillen. Tijdens het wachten en na het eten kunnen zij zich uitleven op de speeltoestellen en de trampoline. De sfeervolle inrichting en de gastvrijheid van het personeel zullen zeer zeker bijdragen aan een geslaagd bezoek.

Wat te doen bij regen?

Zit het Hollandse zomerweer niet mee en ben je op zoek naar een activiteit waarbij je droog blijft? Bij binnenspeeltuin Avontura kunnen de kinderen zich ook prima uitleven. Ook trampolinepark Krazy Kangaroo is favoriet!

Ook leuk om te doen

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.