Shoppen bij de boer

Vers van het land, zo op je bord!

Vers geplukte aardbeien, asperges die net uit de grond komen of melk rechtstreeks van de koe. Dat proef je! Op veel plekken kun je deze kakelverse producten in een speciale boerderijwinkel kopen of zelf het land op om te plukken. Wij verzamelden de leukste plekjes voor tijdens een fiets- of wandelroute.

Shoppen op de boerderij, lokale producten, biologisch en vaak ook nog eens in een leuke setting. Wij hebben een paar fijne winkels voor je op een rij gezet!​

1. Vroenhout in Roosendaal

Bij de familie Taks kun je terecht voor een uitgebreid assortiment. Naast een grote hoeveelheid bloemen en planten, koop je hier namelijk verse aardbeien, aardappelen, groenten en fruit, afhankelijk van het seizoen.

2. Boerderijwinkel Luysterburg in Heerle

Direct van het naastgelegen land de winkel in: verser kan niet! Aardbeien, asperges, suikerbieten, tarwe en aardappelen komen allemaal van eigen grond, de overige producten in de mooie winkel komen van andere lokale boeren. Er is ook een boerderijautomaat aanwezig, waar je ook buiten openingstijden terecht kunt voor bijvoorbeeld verse aardbeien.

3. Mangelaars in Wouwse Plantage

Geen aardbeien en asperges, maar vlees voor fijnproevers bij deze boerderijwinkel. Bij de familie Mangelaars ben je aan het goede adres voor vlees van het Franse Parthenaise vee, dat een unieke smaak heeft.

4. Boerderijwinkel van Aert Koolen in Wouwse Plantage

Ongeveer dertig jaar geleden is de aspergeteelt op deze boerderij begonnen. Dat hebben ze dus wel in de vingers! Is het aspergeseizoen voorbij? Dan kun je bij deze in 2018 geopende winkel terecht voor onder andere zeekraal, aardbeien en krieltjes.

5. Aspergekwekerij Vos in Roosendaal

In het aspergeseizoen volop asperges, maar ook producten als aardbeien, zoete kersen, nougat en ambachtelijk ijs zijn hier verkrijgbaar. In de winkel kun je ook originele cadeaumandjes laten maken, super leuk om weg te geven!

6. Kwekerij Lazeroms in Roosendaal

Bij Kwekerij Lazeroms kun je eenvoudig verse producten bestellen en ophalen, maar ook laten bezorgen! Asperges, aardbeien, kersen en eieren en allerlei andere ingrediënten voor een heerlijke maaltijd.  

7. Zuivelhoeve Zwanenburg in Roosendaal

Yoghurt, vla, hangop en karnemelk: een greep uit de zuivelproducten die je bij Zuivelhoeve Zwanenburg kunt kopen. Je tapt hier verse melk uit een automaat, afkomstig van een van de ongeveer honderd koeien die op de boerderij rondlopen.

8. Boer, winkel van het land in Roosendaal

Boer is méér dan een plek om je boodschappen te doen. In de winkel van Boer vind je verse, lokaal geteelde groenten en fruit. Van soeppakketten tot verrassende recepten en (fruit)cadeaus. Het personeel vertelt je met alle plezier waar de producten vandaan komen en laten zien wat je er allemaal mee kunt maken.

Fietsen langs boerderijwinkels

De lekkerste (streek)producten koop je niet in een supermarkt, maar gewoon rechtstreeks van het land. Verser kan je je producten namelijk niet krijgen. Wij hebben twee speciale fietsroutes ontwikkeld die je langs de leukste, lekkerste en meest bijzondere boerderijwinkels en fruitautomaten leidt.

Bekijk de fietsroute
Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.