5x winter wonder wandelingen

Winter wonder wandeling

Kleed je warm aan en pak die stevige stappers uit de kast: het is tijd voor een heerlijke winterse wandeling!

Kleed je warm aan en pak die stevige stappers uit de kast: het is tijd voor een heerlijke winterse wandeling! Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor mooie plekjes om in de winter te lopen? Lees dan onderstaande tips!

Wandelroute Visdonk

11 kilometer
Een prachtige route waarbij onderweg van alles te zien is! Loop over de vlonder rond het schitterende Rozenven waar je de kikkers hoort kwaken, spot een ree bij zonsopkomst of avondschemer, neem een kijkje bij het insectenhotel en breng een bezoek aan het bijzondere Gedenkbos. Ook voor de hond is deze wandeling extra leuk, je komt namelijk langs een hondenspeelplaats waar je viervoeter heerlijk kan rondrennen en ravotten!

Advent-ramen-route

Zoals bij een adventkalender elke dag een vakje opengemaakt wordt, zal bij de Advent-ramen-route in Nispen elke dag een nieuw versierd en verlicht raam geopend worden. Zo ontstaat er een alternatieve adventkalender en een leuke wandelroute langs verschillende versierde ramen tijdens de donkere dagen voor Kerstmis. Het eerste raam wordt geopend op 1 december, vanaf 24 december tot en met 1 januari zijn alle ramen verlicht.

Wouwse Plantage wandeling (rode route)

12 kilometer
Natuurpoorten zijn een ideaal startpunt voor een wandeltocht door de Brabantse natuur. Altijd bij een prachtig natuurgebied gelegen, er is voldoende parkeergelegenheid, informatie én natuurlijk een fijn plekje voor een hapje en drankje. Bij Natuurpoort Wouwse Plantage start de rode route, een heerlijke wandeling van 12 kilometer die je kennis laat maken met het prachtige gebied. Laat je verrassen door de schoonheid van het gevarieerde landschap!

Kunstommetje

4,2 kilometer
Een bijzonder ommetje in en rond het centrum van Roosendaal, waarbij je langs cultuurhistorische gebouwen, beelden, muurschilderingen en andere kunstwerken die Roosendaal rijk is komt. Wellicht is een deel bekend, zoals de Polar Bear aan het Kadeplein en het Tongerlohuys, maar de kans is heel groot dat je langs gedenkstenen, kunstwerken en gevelstenen komt die je nog nooit hebt gezien! Een wandeling en geschiedenisles in één dus, super interessant!

Wouwse Plantage wandeling (gele route)

5,5 kilometer
Nog zo’n pareltje van een wandeling die start vanaf Natuurpoort Wouwse Plantage! De gele route is met een lengte van 5,5 kilometer ook heel goed te doen met kids. Een fijne activiteit dus in de kerstvakantie! Je komt onder andere langs de oude steenoven van de vroegere steenfabriek, de witte villa (waarin een galerie is gevestigd) en de Gertrudiskerk.

Uitgewandeld na deze vijf bijzondere routes? Bekijk dan het overzicht van alle wandelingen!

Alle activiteiten

Ben je benieuwd naar alle activiteiten die tijdens Hartverwarmend Roosendaal georganiseerd worden? Bekijk dan de volledige agenda!

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.