7 tips voor waterpret

Verkoeling aan het water

De zomer is in volle gang en wat is er dan lekkerder dan verkoeling zoeken bij het water? Juist, helemaal niets! Dichtbij huis zijn er genoeg plekken voor een beetje waterpret. Zowel op het water, als langs het water. 

Wat verkoeling bij het water is op warme dagen geen straf. Waar moet je zijn voor het leukste waterplezier? Op deze zeven plekken!​

Balanceren op je SUP-Board

Kun jij een beetje balans houden op het water? Daar kom je achter tijdens een les SUP (stand up paddle)! Sinds deze zomer biedt Bobla Sup & Surf je de mogelijkheid om te suppen op de Roosendaalse Vliet. Met je supboard en peddel zweef je als het ware over het water, een geweldig gevoel. Bij Bobla SUP & Surf kun je een beginnersles volgen en daarna eventueel zelf op pad door materiaal te huren. Wil je een unieke beleving? Boek dan één van de sunset- of sunrise tours en zie de zon vanaf het water opkomen. Iets magischer is er bijna niet. Ook worden er yogalessen gegeven op je supboard. Een super leuke uitdaging en de kans is groot dat je na één keer op het water niet meer weg te slaan bent van je board!

Tolbergvijver

Roosendaal kent prachtige waterlocaties, zoals bijvoorbeeld de Tolbergvijver. Veel mensen maken gebruik van dit prachtige stukje natuur. Of het nu gaat om een rondje wandelen met de hond, vissen, zwemmen of met je vrienden in een bootje dobberen op het water. Er is in de zomer eigenlijk altijd beweging in en rondom de vijver. Maar, vergeet ook de Watermolenbeek niet. Dit water neemt je mee van Roosendaal naar Nispen met onderweg prachtige vergezichten.

Roeien

Ga je niet op vakantie? Hou je van bewegen in de buitenlucht en wil je eens wat anders? Misschien is roeien dan iets voor jou. De Roosendaalse Roeivereniging houdt op 30 augustus een open dag voor echte waterliefhebbers. De Vliet en aansluitende wateren lenen zich immers uitstekend voor het maken van korte of lange toertochten, maar er worden ook wedstrijden geroeid. Er is prachtige natuur en weinig scheepvaart. 

Zwembad De Stok

Natuurlijk mag hét zwembad van Roosendaal niet ontbreken in het rijtje van waterplezier. Zwembad de Stok heeft met z'n binnen- en buitenbad alles voor een dagje in en aan het water. Lekker zonnebaden op de zonneweide of een frisse duik in het diepe? Het kan er allemaal. Sinds kort kan je ook weer gewoon recreatief zwemmen in De Stok, maar je moet wel even reserveren. 

Zwaaikom

Kan jij uren naar het water kijken, maar ben je eigenlijk helemaal geen waterrat? Langs het water kan je ook volop genieten. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de volledig vernieuwde Zwaaikom in het nieuwe gebied Stadsoevers. Dit deel vormt straks het golvende hart van Stadsoevers, met een waterplein waar boten aanmeren en waar je lekker met je voeten in het water een visje eet. Het gebied is nog volop in ontwikkeling, maar flaneren langs de 'boulevard' kan al wel, en we beloven je dat het de moeite waard is!

Vissen

Wie een bezoekje brengt aan het Burgemeester Coenenpark kan het niet zijn ontgaan: vissers weten deze locatie goed te vinden. Vissen is weer helemaal hot & happening en gelukkig zijn er in Roosendaal tal van locaties waar je je hengel uit kan gooien. Niet alleen in het Burgemeester Coenenpark is het goed toeven, maar ook langs de Roosendaalse Vliet zijn er mogelijkheden om een heerlijk visje te vangen. Let op: Je moet wel in het bezit zijn van een VISpas.

Hét Stadsstrand van Roosendaal

Op de fiets naar het strand? Ja hoor, dat kan prima! In Roosendaal hebben we namelijk ons eigen stadsstrand, bij Multi-Beach in Stadsoevers. Bij dit “strandpaviljoen” geniet je van een lekker hapje en drankje, met het zand tussen je tenen en uitzicht op de Roosendaalse Vliet. Regelmatig worden hier speciale activiteiten georganiseerd, maar het is ook gewoon al fijn om hier neer te strijken voor een smaakvolle burger, verkoelende ijskoffie of heerlijke cocktail.