Voor de echte shopaholics

In de binnenstad van Roosendaal vind je meer dan 200 winkels. Liefhebbers van shoppen kunnen er hun hart ophalen. Van overdekte winkelcentra tot de mooiste boetiekjes, echte speciaalzaken en oude winkelstraten zoals de Raadhuisstraat, Molenstraat, Brugstraat en de Boulevard. Of je nu op zoek bent naar een paar hippe sneakers, een mooi cadeau, benodigdheden voor een gezellig etentje of een stijlvol pak voor een speciale gelegenheid, in de binnenstad scoor je altijd! 

Winkelcentrum Roselaar

Alles onder één dak

Met ruim zestig gevarieerde winkels en horeca onder één dak, is winkelcentrum Roselaar het winkelhart van Roosendaal. Je vindt hier de grote landelijke ketens. Gezellig en overdekt winkelen in het hart van de binnenstad dus! Vanuit de parkeergarage de Roselaar loop je zo het winkelcentrum in!
Het aanbod is zeer divers en varieert van levensmiddelen tot persoonlijke verzorging, kleding, modeaccessoires en schoenen. Tijdens of na het shoppen plof je lekker neer bij één van de vele horecagelegenheden. En de kids? Die vermaken zich uren op het speelpleintje! De Roselaar is 7 dagen per week geopend.
www.winkelcentrumroselaar.nl

Nieuwe Markt, Tussen de Markten & Nispensestraat

Ruim opgezet winkelen! 

De Nieuwe Markt is omringd door tal van winkels en heeft een ruime ondergrondse parkeergarage. Aan het plein zijn speciaalzaken gevestigd op het gebied van mode, eten & drinken en meer. Tussen de Markten, het steegje tussen de Markt en de Nieuwe Markt, verrast je met een aantal mooie speciaalzaken.

Winkelcentrum Passage

Overdekt shoppen in Italiaanse sferen!

Winkelcentrum Passage is het meest unieke winkelcentrum van Roosendaal en omstreken. Misschien wel van heel Nederland! Deze overdekte verbinding tussen de Raadhuisstraat en de Nieuwe Markt is namelijk volledig in Venetiaanse stijl gebouwd. De natuurstenen vloeren met mozaïeken, prachtige smeedijzeren hekwerken en een grote lichtkoepel met glas in lood maken een echte unieke beleving. Zelfs een ‘live’ orkest ontbreekt niet in het totaalplaatje.
De winkels in de Passage zijn minstens zo uniek als het winkelcentrum zelf. In de Passage kijk je je ogen uit! De Passage is 7 dagen per week geopend.
www.passageroosendaal.nl

Raadhuisstraat 

Lekker lokaal!

De prachtige oude panden met opvallende gevels sieren het straatbeeld in de Raadhuisstraat. Het is één van de mooiste straten in Roosendaal. Maar vergeet vooral de leuke winkeltjes niet! In deze straat zijn veel lokale ondernemers gevestigd en er is dan ook een gevarieerd aanbod.

Markt, Bloemenmarkt & Tongerloplein

Het kloppende hart van Roosendaal

De ‘oude’ Markt is het historisch centrum en kloppende hart van Roosendaal. De St. Jan, het Raadhuis, Parrotia, de VVV, de karakteristieke gevels en natuurlijk de gevarieerde leuke winkels en gezellige en sfeervolle horecagelegenheden. Op de Markt is altijd wat te beleven en vinden regelmatig evenementen plaats.  

In het verlengde van de Markt vind je de Bloemenmarkt vol speciaalzaken en het sfeervolle Tongerloplein. Het plein fungeert vooral als cultuurplein, en natuurlijk ontbreken ook hier de gezellige terrasjes niet! Verder biedt Schouwburg de Kring een uitgebreid theaterprogramma, kun je voor de nieuwste films terecht bij de bioscoop in de Nieuwstraat of een bezoek brengen aan het Tongerlohuys.

Brugstraat & Boulevard

Verbinding naar de binnenstad

De Brugstraat vormt van oudsher de verbinding vanuit het station Roosendaal naar de binnenstad. Met de statige herenhuizen en exclusieve winkels en horeca is deze straat zeker een bezoekje waard. Als je de Brugstraat doorloopt kom je, voorbij de rotonde, op de Boulevard. Deze straat is onderdeel van de centrumring met een shop-en-go structuur. Je vindt hier speciaalzaken en grotere (supermarkt)ketens.

Molenstraat, Kade & Dokter Brabersstraat

Echt Roosendaal!

De meest markante straat van Roosendaal is waarschijnlijk wel de Kade. Je vindt er speciaalzaken in muziekinstrumenten, hengelsport, beauty, medische benodigdheden, woninginrichting en een luxe bakker.

De Dokter Brabersstraat is een verbindings tussen de Markt en Nieuwe Markt. Wie per bus naar het Roosendaalse centrum reist, stapt hier voor de deur uit. Gemakkelijker kan niet.

Verder kun je het echte oude Roosendaal vinden in de Molenstraat! Hier kun je een landelijk bekende feestartikelenwinkel, herenmodezaak en gezellige horeca vinden.

Meer informatie over de binnenstad van Roosendaal

De meeste winkels in de binnenstad van Roosendaal zijn 7 dagen in de week geopend. Op vrijdagavond is het koopavond en kun je tot 21.00 uur winkelen. Op zondag zijn de winkels geopend van 12.00 – 17.00 uur. Raadpleeg voor de exacte openingstijden de websites van de winkels en horecazaken.

Om deze webapp aan je beginscherm toe te voegen, tik op het delen-icoon en kies 'Zet op beginscherm'. Om deze webapp aan je startscherm toe te voegen, open het menu en kies 'Toevoegen aan startscherm'.