Winkelgebieden

Shoppen in Roosendaal

Er is volop gezelligheid in het centrum van Roosendaal. Het centrum bestaat dan ook uit veel straten en pleinen. Horeca en winkels vind je op verschillende locaties in de stad. Natuurlijk de grote ketens, maar ook de kleine speciaalzaken met lokale specialiteiten ontbreken niet. Er is voor ieder wat wils in de winkelstraten van Roosendaal. Wij zetten ze voor je op een rij!

Raadhuisstraat Roosendaal

Shoppen bij lokale ondernemers

De prachtige oude panden met opvallende gevels sieren het straatbeeld in de Raadhuisstraat. Misschien wel één van de mooiste straten in Roosendaal. Maar vergeet vooral de leuke winkeltjes niet. In deze straat zijn veel lokale ondernemers gevestigd en er is dan ook een gevarieerd aanbod.

In de Raadhuisstraat werken ondernemers nauw samen. Er zijn vaak gezamenlijke acties en evenementen. Voor kleding of lingerie kun je terecht bij RubiaRoons of The Lingerie Store. De echte lekkerbek kan naar Olala Chocolade en Caffè Dono voor de zoetste chocolade en bij Winebizz voor de lekkerste wijnen. Natuurlijk kun je er ook alles voor in huis vinden bij Enjooi en Maison et Moi, luxe sieraden bij Roemer juwelier en Ouro en vergeet My Health Store niet, voor alles op het gebied van sport en voeding. Je komt in de Raadhuisstraat terecht vanuit de Nieuwe Markt en de (oude) Markt.

De Passage

Hier krijg je echt een vakantiegevoel

In de Passage kijk je je ogen uit. Winkelcentrum Passage is het meest unieke winkelcentrum van Roosendaal en omstreken. Misschien wel van heel Nederland! Deze overdekte verbinding tussen de Raadhuisstraat en de Nieuwe Markt is namelijk volledig in Venetiaanse stijl gebouwd. Voor het echte vakantiegevoel moet je hier dus zijn. De natuurstenen vloeren met mozaïeken, prachtige smeedijzeren hekwerken en een grote lichtkoepel met glas in lood maken een echte unieke beleving. Zelfs een “live” orkest ontbreekt niet in het totaalplaatje.

De winkels in de Passage zijn minstens zo uniek als het winkelcentrum zelf. Voor fashion kun je terecht bij onder andere Gossip, Calza, Denshico en Jeugdmode van Zeggeren. Verder vind je er het Kaashuis, House of Beads en ‘t Bloemen Huis. Echte speciaalzaken dus! En je strijkt neer op het terras van Milano voor een heerlijke kop koffie of lunch. Benieuwd naar het complete winkelaanbod? Die kun je vinden de website van Passage Roosendaal.

Winkelcentrum Roselaar

Alles onder één dak 

Met ruim zestig gevarieerde winkels en horeca onder één dak, is winkelcentrum Roselaar het winkelhart van Roosendaal. Je vindt hier voornamelijk grote landelijke ketens: van HEMA tot Jamin en Hunkemöller. Bekende namen zijn natuurlijk ook Albert Heijn, HEMA, EtosRitualsIntertoysJack & Jones en WE Fashion. Met je Roospas spaar je tijdens het winkelen voor mooie cadeaus bij The Athlete’s Foot,  EMA, Specsavers en Ellen Juwelier. Tussen het shoppen door kun je heerlijk wat eten en drinken bij Bagels & BeansMitzy of Brasserie Anvers. En de kids? Die vermaken zich uren op het speelpleintje! Het complete aanbod aan winkels vind je op de website van de Roselaar. 

Nieuwe Markt

Ruim opgezet winkelen! 

De Nieuwe Markt in het centrum van Roosendaal is omringd door tal van winkels. Op de Nieuwe Markt is in het midden het indrukwekkende gebouw ‘Het Paviljoen’ te vinden. In dit gebouw vind je de gezellige lunchroom ‘t Paviljoen. Tevens is er onder de Nieuwe Markt de mogelijkheid om te parkeren in de ruime parkeergarage. Winkelen doe je langs de looproutes. Kruidvat, H&M, Douglas, Open 32Omoda en Expert zijn hier bekende namen. Ook zijn XCPT, Optiek van Wely en de andere lokale ondernemers een bezoekje waard! 

Ook voor de kids is het plein ideaal: met een mini trampoline, de gekleurde speelstenen én op zomerse dagen de fontein waar in gespeeld kan worden. Dit is dé plek om even lekker uit te razen. Op maandag en zaterdag vindt op de Markt de sfeervolle warenmarkt plaats. 

Aan de voorkant van de Nieuwe Markt loop je zo verder het Roselaarplein op. Hier kun je verschillende winkels en het busstation van Roosendaal vinden. Vanuit het busstation richting de Nieuwe Markt kom je langs winkels als Aktiesport en JeansCentre‘t Warenhuys in het oude V&D pand mag je ook zeker niet overslaan tijdens een dagje shoppen in Roosendaal! 

Tussen de Markten 

Pareltjes die je niet mag overslaan 

Tussen de Markten, het steegje dat de verbinding tussen de Markt en de Nieuwe Markt vormt, verrast je met een aantal mooie speciaalzaken. Hier kun je bijvoorbeeld terecht bij de hippe dames- en herenmodezaak New Style, de lekkerste patisserie van Tasty Pastries en unieke items voor in huis bij Kukki. Daarnaast vind je hier de Big Bazar. Aan het einde van deze straat kom je op de Markt. Een plein met vele horecagelegenheden en terrassen waar je jouw winkeldag op een aangename wijze kunt afsluiten.