Geveltuintjes Raadhuisstraat

Geveltuintje in de Raadhuisstraat Roosendaal

Geveltuintje in de Raadhuisstraat Roosendaal

Gezellig shoppen in de Raadhuisstraat

Vrijdag 16 oktober was het zover. De eerste geveltuintjes in de sfeervolle Raadhuisstraat zijn aangelegd! Een mooi initatief van de ondernemers in de Raadhuisstraat om de straat nóg aantrekkelijker te maken voor bezoekers. 

Op vrijdag 16 oktober verrezen in de Raadhuisstraat de eerste geveltuintjes bij verschillende winkelpanden. Tuintjes, die met het nodige groen in de vorm van planten en bloemen de toch al mooie Raadhuisstraat een nóg sfeervollere uitstraling moeten geven. Want dat is het waar het de ondernemers om te doen is, vertelt Martine van Dommele (werkzaam bij Kledingwinkel Rubia) wanneer we haar twee dagen voor de opening spreken.  

Het ontstaan van het idee

“Het idee voor de geveltuintjes hebben we al jaren en is ontstaan door te kijken naar welke plekken we zelf graag opzoeken wanneer we in een andere stad gaan shoppen.” Wanneer Martine spreekt over ‘we’, heeft ze het over haarzelf en Bregje Kruis van Juwelier Roemer, de andere kartrekker van het Geveltuintjes project. “Wij zoeken altijd naar sfeervolle, gezellige steden wanneer we ergens willen gaan shoppen. In Leiden bijvoorbeeld zagen we ook geveltuintjes, die het straatbeeld zoveel gezelliger maakten. Dat kan ook in Roosendaal in onze eigen Raadhuisstraat bedachten we!” 

Geveltuintjes: Gezellig én groen

Het had nog wat spreekwoordelijke voeten in de aarde, voordat de tuintjes gerealiseerd konden worden. Maar toen de Gemeente Roosendaal hoorde over de ‘groene’ voordelen van de aanleg van deze geveltuintjes, kwam het project snel van de grond. Naast dat ze er sfeervol uitzien, zijn ze namelijk ook nog eens vriendelijk voor het klimaat. De tuintjes zorgen voor een groenere, gezonde leefomgeving, zorgen ervoor dat regenwater beter wegloopt, trekken kleine dieren en vogels aan en ze houden minder warmte vast dan bijvoorbeeld tegels of beton. Belangrijk gevolg: de temperatuur in de straat daalt! Een mooi, bijkomend voordeel van de geveltuintjes. 

Sfeervol shoppen in Roosendaal

Zoals gezegd, worden de eerste tuintjes op vrijdag 16 oktober aangelegd. De eerste stap naar een sfeervolle shopbeleving is gezet! Op de vraag waarom bezoekers, ook die van buiten Roosendaal, zeker eens naar de Raadhuisstraat moeten komen reageert Martine als volgt: “De Raadhuisstraat is een unieke straat in het Roosendaalse winkelbeeld. Voor wie er nog nooit is geweest: verwacht oude, historische panden waar kleine boetiekjes en speciaalzaken gevestigd zijn. Denk aan unieke kledingwinkels en bijzondere interieurzaken en restaurants met eigentijdse, heerlijke en eerlijke gerechten. Voor wie niet op zoek is naar de grote winkelketens, maar juist geniet van de kleine winkels met bijzondere vondsten en merken is de Raadhuisstraat écht de plek waar je moet zijn in Roosendaal. We zitten niet in de loop van de Nieuwe Markt, maar het loont absoluut om eens verder te lopen! 

Bezoekje brengen aan de Raadhuisstraat in Roosendaal?

Je kunt de Raadhuisstraat zowel met het openbaar vervoer als met de auto bereiken. Kom je vanaf het station, dan is het ongeveer 10 minuten lopen tot het begin van de Raadhuisstraat. Liever met de auto? Dan kan je die parkeren in de parkeergarage onder de Nieuwe Markt.