Samen maken we er een mooie zomer van

  • Bezoek Roosendaal
  • Bezoek Roosendaal

Tips van locals

De mooiste plekjes in de natuur

Strepen Melding

Dichtbij huis kun je prachtig wandelen en fietsen, laten deze Roosendalers zien. Lees de tips over hun favoriete ommetjes en laat je inspireren.

1. Ommetje Visdonk

Bart van Wezel:
Een van mijn favoriete plekken om hard te lopen in Roosendaal is Landgoed Visdonk. Als ik wat verder wil, dan is het vanuit hier makkelijk om richting Nispen te lopen en via het aquaduct van Nispen terug te keren. Zo kan ik gelijk de lus oefenen waar een deel van de Halve Marathon van Roosendaal langs komt. Wanneer ik meer zin heb in een wat langer, rustiger rondje, dan wordt het een rondje om het Rozenven. Daarnaast is het ook makkelijk om in het Visdonkse bos het hardlopen te combineren met verschillende krachtoefeningen dankzij de verschillende toestellen die door het bos verspreid staan.

2. Groen in de binnenstad

Roos Dekker:
Heerlijk groen om in te lopen is in Roosendaal nooit ver weg. In elk hoekje van de stad is wel een mooi park verstopt. Ik loop graag hard door het Burgemeester Coenenpark, om vanuit daar een urban rondje door de hele stad te maken en natuurlijk nog meer parken aan te doen. Maar er zijn nog genoeg andere groene plekken, waarvoor je niet naar het bos hoeft. Een ander plekje waar ik graag kom is langs de Watermolenbeek, van Tolberg richting Nispen. Hier kan ik heerlijk wandelen, fietsen, hardlopen of skaten. Ik zoek graag naar veelzijdige plekken, waar je voor verschillende bewegingsvormen terecht kunt.

3. Rondje Roosendaal

Simon van Wijk:
Roosendaal is een perfecte uitvalsbasis voor een mooie tocht op de fiets. Er is veel bos waar je in de zomer lekker in de schaduw kunt fietsen en je kunt fietsen langs weilanden en akkers zonder veel verkeer. Aan de oostzijde van Roosendaal fiets je zo een bosachtig gebied in, terwijl de westzijde vooral landelijk van karakter is. Een lekker afwisselende fietsroute dus. Voor mijn favoriete fietsroute volg ik vanaf knooppunt 90 de borden richting De Stok. Een leuke fietsstop is het Hooihuis. Hier strijk ik vaak neer op het zonovergoten terras voor een lekker hapje en drankje, om er vervolgens weer tegenaan te kunnen!

 

Info maatregelen corona

In Roosendaal maken we er het beste van. Zodat we deze zomer kunnen genieten, op een verantwoorde manier, rekening houdend met de regels en vooral rekening houdend met elkaar. Lees hier meer over de maatregelen van onze gemeente.

Melding Icoon
Melding Icoon Melding Icoon