Samen maken we er een mooie zomer van

  • Bezoek Roosendaal
  • Bezoek Roosendaal

7x Shoppen bij de boer

Vers van het land, zo op je bord!

Strepen Melding

Vers geplukte aardbeien, asperges die net uit de grond komen of melk rechtstreeks van de koe. Dat proef je! Op veel plekken kun je deze kakelverse producten in een speciale boerderijwinkel kopen of zelf het land op om te plukken. Wij verzamelden de leukste plekjes voor tijdens een fiets- of wandelroute.

1. Vroenhout, Roosendaal

Bij de familie Taks kun je terecht voor een uitgebreid assortiment. Naast een grote hoeveelheid bloemen en planten, koop je hier namelijk verse aardbeien, aardappelen, groenten en fruit, afhankelijk van het seizoen.
Website

2. Boerderijwinkel Luysterburg, Heerle

Direct van het naastgelegen land de winkel in: verser kan niet! Aardbeien, asperges, suikerbieten, tarwe en aardappelen komen allemaal van eigen grond, de overige producten in de mooie winkel komen van andere lokale boeren.  Er is ook een boerderijautomaat aanwezig, waar je ook buiten openingstijden terecht kunt voor bijvoorbeeld verse aardbeien.
Website

3. Mangelaars, Wouwse Plantage

Geen aardbeien en asperges, maar vlees voor fijnproevers bij deze boerderijwinkel. Bij de familie Mangelaars ben je aan het goede adres voor vlees van het Franse Parthenaise vee, dat een unieke smaak heeft.
Website

4. Boerderijwinkel van Aert Koolen, Wouwse Plantage

Ongeveer dertig jaar geleden is de aspergeteelt op deze boerderij begonnen. Dat hebben ze dus wel in de vingers! Is het aspergeseizoen voorbij? Dan kun je bij deze in 2018 geopende winkel terecht voor onder andere zeekraal, aardbeien en krieltjes.
Website

5. Aspergekwekerij Vos, Roosendaal

In het aspergeseizoen volop asperges, maar ook producten als aardbeien, zoete kersen, nougat en ambachtelijk ijs zijn hier verkrijgbaar. In de winkel kun je ook originele cadeaumandjes laten maken, super leuk om weg te geven!
Website

6. Kwekerij Lazeroms, Roosendaal

Bij Kwekerij Lazeroms kun je eenvoudig verse producten bestellen en ophalen, maar ook laten bezorgen! Asperges, aardbeien, kersen en eieren en allerlei andere ingrediënten voor een heerlijke maaltijd.  
Website

7. Zuivelhoeve Zwanenburg, Roosendaal

Yoghurt, vla, hangop en karnemelk: een greep uit de zuivelproducten die je bij Zuivelhoeve Zwanenburg kunt kopen. Je tapt hier verse melk uit een automaat, afkomstig van een van de ongeveer honderd koeien die op de boerderij rondlopen.
Website

Wil je een hele route fietsen langs allerlei leuke boerderijwinkels en fijne plekjes waar je je producten vers van het land kunt kopen? Volg dan de speciale fietsroute!
Boerderijwinkelroute

 

Info maatregelen corona

In Roosendaal maken we er het beste van. Zodat we deze zomer kunnen genieten, op een verantwoorde manier, rekening houdend met de regels en vooral rekening houdend met elkaar. Lees hier meer over de maatregelen van onze gemeente.

Melding Icoon
Melding Icoon Melding Icoon